ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Acordarea indemnizatiei de maternitate daca am avut concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt angajata in invatamantul de stat din 2006 pe perioada nedeterminata. Anul acesta, in perioada 23 aprilie-31 august am fost in concediu fara plata, pentru ca am plecat in strainatate la sotul meu. Sunt insarcinata in 28 de saptamani, iar de la 1 sept. m-am intors in invatamant. Mentionez ca in strainatate am lucrat din iunie pana la 31aug., cu contract.
Intrebarile mele sunt:
1. Pot beneficia de indemnizatie de crestere a copilului? Voi naste la sfarsitul lui noiembrie.
2. Se ia in considerare contractul din strainatate si fluturasii de salariu aferenti?
Va multumesc. Astept raspunsul dumneavoastra.


Adaugata in: Concedii
Alina Iulia
 User  Alina Iulia
a intrebat la 08 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Sep. 2012
Din interpretarea articoleleor de mai jos, aprecierea mea este ca nu indepliniti cele 12 luni de venituri impozabile anterioare nasterii copilului. Perioada de inactivitate depaseste perioadele acceptate de prezenta ordonanta. In plus:

Art 4 din OUG 111 DFIN 2010
1)in calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2)Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3)Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decât cel prevazut la alin. (2).
(4)in situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

oug 111 din 2010
...
Art 2 6)in vederea acordarii drepturilor prevazute la alin. (1), persoanele care au realizat activitati profesionale in statele membre ale Uniunii Europene sau in alte state care aplica prevederile Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala si ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere in aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate sociala, denumit in continuare Regulament, beneficiaza de totalizarea perioadelor de activitate realizate in aceste state in conditiile prevazute de acesta.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024