ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

acte aditionale indemnizatie crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt medic si am nascut in dec 2012. De la locul de munca-spital de stat am toate actele necesare. In 2012 am colaborat cu 2 firme : am un contract de sponsorizare cu plata darilor la stat incheiat pentru 3 zile in care am tinut conferinte, si un contact pe perioada determinata de 1 an cu o alta firma, care a expirat in febr 2013 (eu pe 20 febr 2013 am incheiat cele 126 zile de concediu pre si post natal). Aceste firme imi vor da adeverintele care se dau la sfarsitul fiecarui an fiscal. mai am nevoie de ceva documente de la aceste firme avand in vedere ca acum in martie 2013 nu am nici un contract in derulare cu ele? Multumesc

Mihaela Agache
 User  Mihaela Agache
a intrebat la 19 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mihaela agache la 19 Mar. 2013
Da, asa este. Le-am incurcat eu, imi cer scuze. La Anexa 6 din HG 57/2012 se regaseste cererea tip pe care o veti complet dvs.

Nu ajunge. Acea adeverinta de care vorbiti este adeverinta eliberata de ANAF, acolo unde este cazul (daca firma a dat faliment, de ex.), sau de catre lichidator in cazul insolventei. Rugati-i sa va completeze aceata adeverinta, pentru ca in ea va trebui sa apara clar evidentiate toate veniturile profesionale pe care vi le-au acordat si pentru care au platit impozit (inclusiv tichete de masa) cat si durata concediilor medicale si de maternitate din cele 12 luni anterioare nasterii, impreuna cu valoarea indemnizatiei. Ea are un anumit format.

Nu, nu trebuie, daca ele au incetat de drept nu se mai pot suspenda pentru ca nu mai sunt active. Se aplica acest lucru doar daca aveti alte contracte active asa cum v-am spus.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Agache
 User Mihaela Agache
a raspuns userului Ioana Popa la 19 Mar. 2013
Am luat la cunostinta de formularul 2o5 . Multumesc
. La actele necesare este mentionata
adeverinţă eliberată de angajator (Anexa 2 la HG 52/31.01.2011) din care să rezulte etc etc
SAU - DOVADA privind veniturile realizate ?n anul fiscal anterior celui ?n care s-a născut copilul;
Intrebarile mele sunt:
-ajunge o adeverinta cu veniturile totale pe 2012 (care este in lucru deja) de la cele 2 firme private cu care am avut contracte pe perioada determinata sau trebuie adeverinta tip pe luni? mentionez ca mie imi trebuie fix perioada ian-dec 2012.
-La aceste firme mai trebuie cerere de suspendare daca contractul a fost pe perioada determinata (cel mai lung pana in febr 2013)
Mentionez ca de la locul de munca de baza am toate actele necesare.
multumesc frumos
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 19 Mar. 2013
Ce spuneti dvs sunt vechile fise fiscale care nu se mai intocmesc. Au fost inlocuite de formularul 205. Angajatorii trebuie sa va completeze adeverinta tip pentru concediu crestere copil, prevazuta in Anexa 6 a HG nr. 57/2012.

Aici http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm vedeti care sunt documentele de care aveti nevoie pentru indemnizatia crestere copil. O sa va trebuiasca si adeverinta de vechime ca sa faceti dovada ca activitatea a incetat sau decizia de suspendare daca mai aveti alte raporturi de munca ce vor fi suspendate pe perioada concediului de crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024