ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

activitate in firma in perioada CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


in perioada CCC am operat in REVISAL CIM ca fiind "suspendat", dupa 2 luni angajatul desfasoara in aceiasi firma activitate in limita unui cistig brut anual de 3000 lei, am incetat suspandarea CIM devenind in REVISAL "activ" si ulterior(dupa ce a realizat suma de 3000 lei) am revenit in REVISAL cu "suspendat".Este corect ?.Am avut in vedere solutiile date de expert Adriana Iancu in data de 09 ian. 2015.Daca nu este corect cum se poate corecta in REVISAL ?Cu stima !

Adaugata in: Concedii Ccc
Marc Balint
 User  Marc Balint
a intrebat la 20 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marc Balint
 User Marc Balint
a raspuns userului adriana iancu la 05 Mai. 2016
sunt putin confuz.Salariata se incadreaza la a) in explicatia Dvs.,avind un singur CIM.Daca am intrerupt suspendarea a devenit"activ" si a primit pe stat de plata suma lunara in baza CIM initial, DAR in paralel a beneficiat si de indemnizatie pt. CCC desi in revisal a incetat suspendarea.Apoi in momentul realizarii sumei de 3000 lei,am revenit la suspendare.Considerati ca am procedat corect iar daca nu cum pot sa corectez.Cu stima !
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 22 Apr. 2016
Parintii aflati in CCC, pot obtine, intr-un an calendaristic, venituri supuse impozitului in cuantum de maximum 3000 de lei(6 ISR), pe durata concediului pentru cresterea copilului, incepand cu data de 27.09.2014, data la care a intrat in vigoare Legea nr. 126/2014 pentru modificarea acestei Ordonanţe de urgenta.
Potrivit acestei legi, aceste venituri pot fi venituri de natura salariala, dar nu a prevazut modalitatea concreta prin care aceste venituri pot fi realizate.
Din acest motiv o serie de probleme au aparut in practica cu privire la veniturile de 3000 de lei pe an pe care o persoana le poate obtine in timpul concediului de crestere a copilului, fara sa i se suspende indemnizatia de crestere a copilului.
Au aparut clarificari mai tarziu(spre finalul anului 2015), care prevad posibile urmatoarele situatii:
a) Salariata, in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, a desfasurat activitate in baza unui singur contract individual de munca. In acest caz, salariata nu va putea sa desfasoare activitate in perioada concediului pentru cresterea copilului in baza acestui contract intrucat acesta trebuie sa ramana suspendat.
Salariata va putea insa sa presteze activitate si sa obtina venituri de maxim 3000 de lei pe an calendaristic in baza unui alt contract individual de munca incheiat ulterior intrarii in concediu pentru cresterea copilului.
b) Salariata, in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului, a desfasurat activitate in baza a doua sau mai multe contracte individuale de munca.
In acest caz, are obligatia sa mentina suspendat unul dintre contractele individuale de munca. In baza celorlalte contracte individuale de munca aceasta poate obtine venituri in perioada concediului pentru cresterea copilului de maxim 3000 de lei/an calendaristic.
Avand in vedere cele relatate, in opinia mea, ati procedat corect la momentul respectiv.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024