ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ai dreptul la concediu de odihna in perioada de preaviz?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Un salariat a depus si i-a fost aprobata in luna martie 2015 cerere de concediu de odihna pentru perioada 15-22 mai 2015.
Totodata, in planificarea anuala a concediilor de odihna, realizata la inceputul anului, salariatul figureaza cu concediu de odihna planificat pentru perioada mai sus mentionata.

Pe data de 4 mai 2015 salariatul a primit preavizul prin care este anuntat ca i se desfinteaza contractul individual de munca in baza art.65 alin(1) din Codul muncii -desfiintarea postului ca urmare a reorganizarii.
Intrebare: Salariatul isi poate efectua concediul la data stabilita, urmand ca preavizul sa se prelungesca corespunzator sau se anuleaza cererea de concediu.Mentionez ca pentru perioada respectiva salariatul are bilete in strainatate achitate prin agentie de voiaj .

Va multumesc.

Oana Gerogescu
 User  Oana Gerogescu
a intrebat la 15 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 17 Mai. 2015
Salariatii aflati in perioada de preaviz isi pot efectua zilele de concediu ramase, in baza unei cereri de concediu aprobate de angajator.Nu se va prelungi perioada de preaviz deoarece concediul de odihna nu constituie caz de suspendare a CIM.
In situatia in care salariatul a solicitat concediu de odihna si angajatorul a acceptat cererea de concediu, anterior emiterii preavizului, atunci se va amana masura incetarii contractului de munca pana la data reintoarcerii la munca si a perioadei preavizului (art. 60, lit.h din Codul Muncii, privind interdictia de a dispune incetarea CIM pe durata concediului de odihna).
A doua situatie este cea in care cererea de concediu este formulata dupa data emiterii deciziei de desfacere a CIM, in aceasta situatie efectuarea concediului de odihna nu va mai fi posibila, iar salariatul va presta activitatea pe toata durata preavizului. Daca mai sunt zile de concediu neefectuate, acestea nu mai pot fi luate, acestea vor fi compensate in bani (Codul muncii la art. 141).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024