ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

baza de calcul concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un salariat care avut CIM perioada determinata 01.04.2013-31.03.2014. Luna aprilie, mai, iunie 2014 nu a lucrat, iar in 01.07.2014 incepe activiatatea cu CIM per determinata tot pe 1 an . In ziua de 04.07.2014 vine cu concediu medical (cod indemnizatie 14) .
Intrebarile mele :
1.Care este baza de calcul pt concediu medical? (6 luni inseamna octmbrie2013-martie 2014 perioada in care a cotizat).
2. Daca salariata este si pensionara si salariata (per determinata si program 4 ore) cum pot sa -i desfac contractul de munca avand in vedere ca o sa aiba concediu medical (cancer) toata perioada urmatoare .

Crenguta Paraschiv
 User  Crenguta Paraschiv
a intrebat la 18 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Aug. 2014
Baza de calcul pentru concediul medical o reprezinta veniturile brute realizate in cele 6 luni anterioare celei in care se acorda concediul medical. In cazul de fata aceasta baza de date este formata din veniturile obtinute in perioada ianuarie - iunie 2014. Dat fiind faptul ca din cele 6 luni numai 3 sunt cotizate si in cele 3 luni de pauza nu a fost nici in somaj sau angajat in alta parte, sau chiar in medical, atunci baza de calcul va fi alcatuita doar din veniturile obtinute in lunile ianuarie, februarie si martie, numarul de zile lucratoare luate in calcul fiind cele din aceste 3 luni pentru stabilirea bazei de calcul.

Nu ii puteti desface CIM pe motivul intrarii ei in concediu medical ca urmare a paritiei neoplaziei. Dar o puteti inlocui pe perioada medicalului cu un salariat incadrat temporar in acest scop. Contractul sau de munca va inceta de drept conform perioadei pentru care a fost inchaiat iar salariatul care a fost incadrat cu CIM temporar pentru a-l inlocui poate deveni salariat permanent prin modificarea contractului de munca.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024