ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calcul concediu risc maternal+ prenatal


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara! am si eu nelamuriri legate de concediul de risc maternal!
sunt insarcinata si din luna septembrie 2011 stau in concediu de risc,pe 20februarie o sa intru in prenatal! lucrez in invatamant!
intrebarea mea este cum se calculeaza acest concediu,deoarece contabla mea nu prea ma lamureste si a mai facut si greseli! adica din septembrie si pana in decembrie am luat salariul fix, adica 869 ron, acum in luna februarie cand luam salariul pe ianuarie imi spune ca am de luat 749 ron, pt ca fiind in concediu salariul meu scade de la luna la luna???????mentionez ca in fiecare luna am avut 3-4-5 zile de concediu platit 100%,restul 75%.este adevarat ca asa se calculeaza?
alta problema este legata tot de concediu,in luna ianuarie am avut concediu de la 1 pana pe 30 ianuarie,pe 31 am mers din nou la spital si m-am internat!ea, contabila nu mi-a mai bagat ziua de 31 la salarizare crezand ca nu-mi mai da medicul stiind ca pana atunci aveam concediile in continuare,nu este vorba de salarizare ci de faptul ca ramane o zi neacoperitaasa ma avertizat eaca nu mai poate sa o introduca si o sa vada cei de la CAS si o sa pierd indemnizatia de crestere copil??
si ultima problema,prenatalul cum se calculeaza? contabila imi spune ca se calculeaza din ce am luat in mana pe concediile medicale din ultimele 6 luni!???
va multumesc si astept un raspuns!

Adaugata in: Concedii
Aurelia Radut
 User  Aurelia Radut
a intrebat la 07 Feb. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2012
Conccediul de risc maternal se plateste cu o indemnizatie de 75% din baza de calcul stabilita conform legii, adica ultimele 6 luni lucrate. Acest lucru inseamna ca in lunile respective, pentru zilele in care v-ati aflat in concediu pentru risc maternal veti primi indemnizatia mentionata iar petnru zilele lucrate veti primi salalriul calculat corespunzator in functie de acestea.

Nu ar trebui sa pierdeti indemnizatia crestere copil daca ati fost in concediu de risc maternal, chair daca ea nu inregistreaza ziua de 31 drept concediu medical. Acea zi va fi calculata drept zi lucrata.

Pentru calculul indemnizatiei de conceidu maternal se vor lua in calcul intr-adevar sumele primite pe perioada ultimelor 6 luni, concedii medicale si perioade lucrate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024