ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizatie CIC pentru al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna, momentan sunt in CIC pana in dec 2014 si sunt din nou insarcinata. Ar trebui sa nasc in sept 2014. Intrebarea mea este cum se va calcula indemnizatia in cazul in care pentru al doilea copil as vrea sa optez pentru un an. Mentionez ca la primul copil am optat pentru doi ani si am fost limitata la 1200 lei. Multumesc!

Adaugata in: Concedii
Giorgiana Todica
 User  Giorgiana Todica
a intrebat la 20 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Giorgiana Todica la 24 Apr. 2014
Normal ar trebui ca indemnizatia sa fie aceeasi ca in concediul anterior, asa cum prevad normele de aplicare. Deci daca pentru CIC anterioar ati avut 1200 lei, la fel veti avea si pentru al doilea copil cat timp optati pentru aceeasi perioada.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Claudiu Stefu la 24 Apr. 2014
Este corect ceea ce vi s-a spus. Indemnizatia pentru al doilea concediu se va calcula in baza veniturilor salariale obtinute dupa revenirea din CIC 1, intre data revenirii si data nasterii, si o parte din indemnizatia crestere copil din perioada anterioara revenirii din CIC. Se iau in considerare doar ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, nu tot CIC anterior.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudiu Stefu
 User Claudiu Stefu
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Apr. 2014
Buna ziua,

Sotia mea este in CCC1 pana in data de 30.04.2014, din 01.05.2014 va fi angajata pe o alta firma decat cea la care a fost pana in prezent. Acum este insarcinata cu al doilea copil si va trebui sa nasca undeva in 2 august 2014.

Care este modul de calcul al indemnizatiei pentru CCC2 (concediu crestere al doilea copil) in acest caz. Am sunat si la directia pentru protectia sociala si mi s-a spus ca se aduna veniturile din ultimele 12 luni anterioare datei nasterii copilului (indemnizatie crestere copil+venituri salariale) se imparte la 12 si se inmulteste cu 85%.

Insa, din alte surse, am inteles ca in cazul sotiei mele se ia ca baza de calcul veniturile avute in perioada cat este angajata, adica 01.05.2014 - 02.08.2014 (aproximativ), si se impart la 12.

Pe siteul Directiei pentru prot Sociala a sect 6 un articol spune in felul urmator: "?n situaţia ?n care cele 12 luni anterioare datei naşterii copilului se constituie numai din perioade asimilate, fără venituri aferente acestora, cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului este de 600 de lei.Dacă o persoană realizează venituri pe o perioadă de c?teva luni ?n interiorul celor 12 luni, baza de calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizaţiei pentru creşterea copilului este reprezentată de suma totală a veniturilor realizate ?n aceste luni, ?mpărţită la 12.?n cazul ?n care, ?n urma acestui calcul rezultă un cuantum mai mic de 600 de lei, se acordă 600 de lei."
http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm

Eu nu mai inteleg nimic, cand am sunat la ei mi-au spus ca baza de calcul este compusa din veniturile aferente perioadei lucrate + indemnizatia crestere copil.

Puteti sa ma lamuriti va rog?

Va multumesc anticipat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Giorgiana Todica
 User Giorgiana Todica
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Apr. 2014
Adica 85% din indemnizatia de care am beneficiat cu primul copil sau salariul care il aveam cand am intrat in CIC?Precizez ca pentru al doilea copil voi opta pentru prelungire CIC avand in vedere ca se suprapun sarcinile! Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Apr. 2014
Calculul se va face pe baza veniturilor realizate in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului, in mod normal. Cuantumul este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni anterioare.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024