ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizatie CO in situatia in care a fost CM in cele 3 luni anterioare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Stimata doamna Ioana va multumesc pentru raspuns.
Faptul ca nu se ia CM in considerare imi era clar.
Imi scrieti ca in calcul includ veniturile din CIM fara a lua in calcul concediul medical.
As dori sa-m exprimati prin exemplu. Angajatul are CO in septembrie. In august are 5 zile CM si 6 CO si 10 lucrate. Pentru venitul din august iau in calcul doar cele 10 zile lucrate si sporurile cuvenite sau fac calculul ca si cand ar fi lucaret 21 de zile?
Va intreb asa concret fiindca in programul de salarii acum nu tin cont de medicale, concedii, invoiri etc. La calculul mediei zilnice a CO consider fiecare luna (din cele 3) pentru angajati ca luni lucrate si iau in calcul salariul de baza si toate sporurile cu caracter permanent.
Pe langa aceasta intrebare mai am o nelamurire. Incepand de luna spetembrie sporul de noapte si sporul de weekend se considera spor cu caracter permanent. In CIM este specificat ca 25% pentru noapte si 100% weekend pentru orele lucrate in acest program. In Revisal sunt trecute cu suma fixa: sporul de noapte sa obtinut prin aplicarea 8,33% (spor mediu noapte) iar sporul de weekend (si sarbatori legale) 27,63% la salariu de baza. Aceste sporuri medii pentru noapte si weekend au fost determinate prin calcul si sunt trecute in anexe la CCM. Cum o sa introduc aceste sporuri in lunile urmatoare in calculul venitului cu sporul mediu sau in exact cu venitul realizat in acele luni. Conform alin. (1) art 150 din CCM indemnizatia de concediu nu pot fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute în contractul individual de munca. Aceeasi intrebare, pentru perioada CO iau in calcul sporul mediu noapte si weekend?

Sper ca nu am abuzat de rabdarea dumneavoastra. In 15 e zi de salar si eu inca nu stiu cum sa fac procedurile de calcul la CO :(.


Va multumesc!
Cu stima,
Maria Olescu





Maria Olescu
 User  Maria Olescu
a intrebat la 13 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024