ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cand pot sa imi iau concediu?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Pe 1 iulie am facut un an de munca, intrebarea mea este cand as putea sa imi iau concediu? Multumesc pentru un eventual raspuns.

Adaugata in: Concedii
Adrian Rusu
 User  Adrian Rusu
a intrebat la 06 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Iul. 2012
Planificarile se fac de regula la inceputul anului si nu la jumatate. Astfel, in cazul unui salariat care se angajeaza la 1 iulie planificarile in unitate sunt deja facute. Se poate intampla sa nu se acorde concediul pe anul anterior, din varii motive. Insa acest concediu va fi acordat in mod obligatoriu pana la sfarsitul anului in curs. Indemnizatia de concediu nu se acorda in toate unitatile, de regula in cele de stat, mai putin in cele private se acorda un astfel de venit. Daca se acorda, se va respecta termenul de 5 zile anterior intrarii in concediu. Puteti oricand solicta intrarea in concediu daca aveti nevoie, iar in cazul in care nu se poate sa exectuati concediul chiar atunci cand doriti, se va negocia perioada astfel incat ambele parti sa fie multumite.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2012
In mod normal ar fi trebuit sa va luati si anul trecut concediu de odihna pentru perioada lucrata. De regula se fac planificari anuale pentru efectuarea concediului de odihna. In lipsa acestor planificari concediul de odihna se acorda in functie de cum va puneti de acord cu angajatorul. O fractiune de concediu de odihna trebuie sa fie de cel putin 10 zile lucratoare. Deci dvs. aveti de efectuat si dreptul de concediu de odihna care vi se cuvenea pe jumatate de an lucrat. Faceti cerere prin care solicitati acordarea acestui drept. Indemnizatia de concediu se acorda cu 5 zile inainte de data plecarii in concediu de odihna.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024