ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cand trebuie depusa cererea de suspendarea contractului de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!! Sunt in cele 126 zile concediu de maternitate. ultima zi e 22 iunie inclusiv. Cand trebuie sa depun cererea de suspendare a contractului de munca pt a intra in concediu de crestere copil? contabila mi a zis k trebuia sa depun cererea deja sa imi suspende contractul dupa a 42 zi de la nastere , eu nascand pe 15 aprilie.Avand concediu de la med de familie , cele 126 de zile de maternitate cum puteam sa fac cerere in timpul asta pt ca se suprapun?? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pt ca contabila imi trimite medicalele inapoi. Eu stiu ca cele 126 de maternitate sunt distribuite inegal inainte si dupa nastere, dupa nastere minim 42 zile, iar dupa terminarea lor se depunde cererea de suspendarea contractului de munca si actele pentru indemnizatie crestere copil Cum trebuie procedat in acest caz?

Gradinaru Anca
 User  Gradinaru Anca
a intrebat la 16 Iun. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gradinaru anca la 17 Iun. 2015
Nu exista nicio lege care sa prevada ca nu puteti depune cererea dupa finalizarea concediului de maternitate, dar exista OUG 111/2010 care prevede ca trebuie sa faceti dovada efectuarii concediului de sarcina si lauzie cand solicitati indemnizatie.

CIC se acorda numai dupa finalizarea conceidului de maternitate, repet, asa cum prevede OUG 111/2010 iar cf. OUG 158/2005 si a OUG 96/2003 perioada minima de lauzie este de 42 de zile, ceea ce va dreptul sa intrati in CIC din a 43-a zi de la nastere, daca CM pentru lauzie se incheie atunci. Daca perioada este mai lunga atunci CIC se acorda dupa ce terminati CM si se poate depune atunci cererea. Este dreptul dvs sa o depuneti mai tarziu, nicaeri in lege nu este prevazut ca se depune obligatoriu dupa 42 de zile. Poate cunoaste ea vreo prevedere care imi scapa mie, personal nu stiu sa existe una.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gradinaru Anca
 User Gradinaru Anca
a raspuns userului Ioana Popa la 16 Iun. 2015
Va rog sa imi spune ti daca exista vreun articol din lege care sa arate ca, cererea de suspendare a contractului de munca se depune dupa terminarea concediului de maternitate. Vreau sa ii dovedesc domnei contabile ca am dreptate. Si daca exista vreo lege care e aceea.Si inca o intrebare daca se poate:
in anexa nr 2 care trebuie completata de angajator si depusa la dosarul de indemnizatie la pctul II ce data trebuie scrisa la "cele 42 de zile din concediul de lauzie se indeplinesc in data de:''..........si la '' se aproba concediul pentru cresterea copilului incepand cu data de:''..... . de ex data nasterii copilului este 15 .04.2015...iar concediul de maternitate se termina pe 22.06.2015. Cu ce date trebuie completate spatiile de mai sus?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Iun. 2015
Cererea o depuneti dupa ce finalizati concediul de maternitate postantal. Cererea nu poate fi depusa mai devreme de a 43-a zi de la nastere pentru ca CIC nu poate fi acordat fara efectuarea celor 42 de zile de lauzie minime, acolo unde exista indeplinte conditiile de acordare.

Dvs sunteti in continuare in concediu de lauzie, puteti lua toate cele 126 de zile dupa nastere. Este gresita informatia venita de la contabila dvs. Ce stiti dvs este corect, asa ca cererea ar trebui sa fie acceptata dupa finalizarea concediului de maternitate. Puteti sa o depuneti si acum daca doriti, dar CIC se va acorda incepand cu data de 23 iunie 2015, la fel si indemnizatia.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024