ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sunt actele necesare pentru prelungirea concediului medical post operatoriu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Ma numesc Mihai am 28 de ani simuncesc in distributie ca sofer livrator! Am fost recent operat de hernie de disc! La externare am primit 21 de zile de concediu! Sau terminat m-am īntors la consultatie si nu mi sa putut face prelungirea deoarece nu aveam bilet de trimitere,medicul nu mi-l putea da pānă nu trecea o luna si uite asa am fost nevoit să mai aștept vreo 4 zile( mi-am luat concediu de odihnă)! Dupa īmplinirea celor 30 de zile la care medicul de familie mi-a dat biletul de trimitere am mers la același medic la care am fost operat ai am mai primit īncă 7 zile...ca mai apoi să īmi spună la secretariat de unde am primit biletul de externare ca ar fi trebuit să merg in "policlinica sa īmi iau prelungirea! In data de 24-10-16 mi sa terminat concedil medical, medicul meu de familie nu īmi mai poate elibera bilet de trimitere ce mă sfatuiti sa fac? Mentionez ca sunt din Bacău și am fost operat la Iași! Mulțumesc anticipat!

Mihai Martin
 User  Mihai Martin
a intrebat la 26 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Oct. 2016
ORDIN nr. 60 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 25
(1) Medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca cu durata de cel mult 10 zile calendaristice, in una sau mai multe etape.
(2) In cazul mentinerii incapacitatii temporare de munca pentru aceeasi afectiune, concediul medical se poate prelungi de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, in etape succesive de maximum 30 de zile calendaristice, pana la 90 de zile calendaristice in decursul unui an, socotit de la prima zi de imbolnavire.
(3) Durata cumulata a concediilor medicale acordate de medicul de familie pentru un asigurat pentru incapacitate temporara de munca nu poate depasi 30 de zile calendaristice in ultimul an, socotite de la prima zi de imbolnavire, indiferent de cauza acesteia. Dupa totalizarea a 30 de zile calendaristice acordate de catre medicul de familie, eliberarea certificatelor de concediu medical se va face numai de catre medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, in caz de internare, cu incadrarea in duratele maxime prevazute de lege.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024