ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care sunt demersurile de intreprins pentru suprapunere concedii crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea daca ma puteti indruma cu rezolvarea urmatoarei spete.
Avem o colega care in prezent se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. In luna octombrie 2014, ea ar trebui sa reia activitatea, mai exact pe 10 octombrie 2014 (pe 9 octombrie copilul implineste varsta de 2 ani). In data de 28.02.2014 , am primit in scris informarea privind o a doua sarcina de 21 de saptamani. Ce se intampla la acest tip de suprapunere? La expirarea concediului pentru prima nastere, ar trebui sa operez in Revisal prelungirea concediului de crestere copil? Puteti sa-mi spuneti exact care ar fi pasii de urmat?

Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Corina Marinescu

Corina Marinescu
 User  Corina Marinescu
a intrebat la 04 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
La acest tip de suprapunere, CIC cu sarcina, nu se intampla nimic, si nici la nasterea in timpul CIC nu se intampla nimic special in ceea ce-l priveste pe angajator.

Daca nasterea intervine in timpul CIC 1 atunci pentru perioada in care cele doua nasteri se suprapun mama poate solicita, la institutia platitoare sau prin Primarie, suplimentarea indemnizatiei cu 600 lei pentru fiecare nastere incepand cu a doua. Dupa finalizarea primului concediu pentru crestere copil va putea intra in contianuare in CIC pentru cel de-al doilea, la cerere. Ceea ce inseamna ca va trebui sa va depuna o noua cerere pentru CIC de care poate beneficia incepend cu 10 oct. 2014 pana la data la care copiul implineste varsta pe care o precizeaza ea in optiunea din cerere. Operati incetarea primului CIC in Revisal cu data de 10 oct si apoi noul CIC tot cu aceeasi data, daca le efectueaza unul in continuarea celuilalt. Acestea sunt etapele de urmat. Pentru indemnizatie adeverinta de venit o va obtine de la agenita de plati de unde primeste indemnizatie, iar valoarea ei pentru al doilea CIC va fi aceeasi, cat timp perioadele sunt identice (adica varsta pana la care solicita acordarea CIC).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024