ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cat de repede pot reintra in concediu de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In acest moment ma aflu in concediu de crestere copil (copilul meu are 1 an si 4 luni ) iar impreuna cu sotul meu ne-am hotarat sa mai facem inca un copil. Intrebarea mea : care sunt regurile de reintrare in concediu de crestere copil sau la cat timp pot ramane gravida dupa momentul in care ma voi intoarce la munca s-au daca in momentul in care ma intorc la munca sunt deja gravida ce poate reprezenta aceasta situatie.

Adaugata in: Concedii
Mariana Balaianu
 User  Mariana Balaianu
a intrebat la 11 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Feb. 2014
Puteti ramane insarcinata oricand va doriti, nu va impune nicio lege din aceasta tara cand anume sa faceti acest pas, este o decizie libera a partenerilor.

Daca nasteti dupa ce reveniti din concediul actual va trebui sa intrati in concediul pentru lauzie mai intai iar dupa finalizarea lui intrati in concediul pentru al doilea copil. Concediul pentru crestere copil se ia in considerare pentru stabilirea celor 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Regulile sunt aceleasi, conditiile de acordare nu difera fata de CIC anterior.

Daca nasteti in timpul concediului, strict teoretic in acest moment, ati putea intra in concediu pentru al doilea copil imediat in continuarea celui actual. Numai daca sunteti deja insarcinata cel putin in luna a 3 - 4-a atunci da, ati putea miza pe aceasta varianta. Iar intr-un astfel de caz indemizatia va fi egala cu cea acordata anterior, daca nu solicitati o perioada diferita, de un an in loc de 2 ani pentru care ar fi necesara recalcularea.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Ioana Popa Radu Anton Viviana Serni G Stancu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024