ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Caz concret:tatal poate intra in CIC o luna daca nu a realizat venituri 12 luni anterior nasterii copilului?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Am un caz concret. Eu voi intra in CIC aprox. in luna ian-februarie 2013, copilul ne asteptam sa se nasca in decembrie 2012. Sotul are contract de munca doar din iunie 2012. El poate fi obligat sa intre in CIC o luna? Practic nu indeplineste conditiile de acordare al acestuia (nu a realizat venituri 12 luni anterior nasterii copilului) (nici nu dorim aceasta varianta!!!). Sau pot eu beneficia de acesta pana la implinirea a 1/2 ani al copilului? Va multumesc anticipat.

Timea Madar
 User  Timea Madar
a intrebat la 01 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Aug. 2012
Prevederea aceasta nu se aplica in situatiile in care conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei nu sunt indeplinite de ambii parinti.

Art. 11 - OUG 111/2010 modificata prin OUG 124/2011
Dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:
a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de crestere a copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) in situatia in care persoana prevazuta la lit. a) nu solicita dreptul la concediul care ii revine, celalalt parinte nu poate beneficia de dreptul la concediu in locul acesteia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024