ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca urmeaza sa nasc aprox. in 11.11.2012 iar din concediul de 126 de zile pre si post natal imi mai raman aprox. 110 zile dupa nastere, avand dreptul la CCC dar fiind nevoita sa ma intorc la munca imediat dupa terminarea zilelor de concediului postnatal (cele 110 zile ramase), de ce mai beneficiez?
(De precizat ca cererea pentru stimulentul de insertie se va face imediat dupa postnatal, fara a intra in CCC).

Asadar beneficiez de stimulentul de insertie de 500 lei si de indemnizatia lunara (de 200 lei, cred) pana la implinirea a 2 ani a copilul? Sau doar de stimulentul de insertie? Am vazut ca daca optezi pentru CCC de 2 ani ti se taie indemnizatia lunara. Dar din moment ce nu intru in CCC deloc ci incep direct cu cererea pentru stimulentul de insertie, cum se considera?





Adaugata in: Concedii Ccc
Andreea Ana
 User  Andreea Ana
a intrebat la 11 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Ana
 User Andreea Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 12 Oct. 2012
Va multumesc pentru lamuriri.
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului andreea ana la 12 Oct. 2012
Tocmai v-am spus care este optiunea: solicitati concediu de crestere copil pana la 1 an si reveniti mai devreme la lucru pentru a putea beneficia de stimulent.
Da, tatal poate opta pentru concediu crestere copil de pana la un an, iar daca revine mai devreme de acest termen va beneficia de stimulent de insertie. Tatal va depune cererea de concediu si dosarul pentru indemnizatie dupa efectuarea concediului de lauzie.

Va puteti deschide PFA si puteti realiza venituri fara niciun risc de a pierde indemnizatia, atat timp cat nu intrati in CCC si nu accesati acest drept.

Dvs, la locul de munca, facand dovada in scris si pe baza unui certificat medical ca alaptati, veti putea beneficia de reducerea timpului de lucru cu 2 ore pe zi (daca sunteti incadrata cu program normal de 8 ore pe zi) pentru alaptare, pauzele incluzand si drumul dus-intors pana la locatia unde se afla copilul. Aceasta reducere a programului nu va afecata insa salariul dvs. Baza legala o reprezinta OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Ana
 User Andreea Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Oct. 2012
Dar in situatia in care eu imi iau concediu de maternitate, cele 126 de zile iar pentru CCC isi depune dosarul tatal copilului (nu suntem casatoriti) pentru 1 an iar dupa 1 luna renunta, el primeste stimulentul de insertie? Pentru un an sau doi? Iar eu pot sa-mi deschid PFA pe numele meu daca aplica el pentru CCC?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Andreea Ana
 User Andreea Ana
a raspuns userului Ioana Popa la 11 Oct. 2012
Iar atunci ce optiuni am pentru a beneficia de stimulent? Precizez ca inca nu am intrat in concediu prenatal. Daca pana in momentul nasterii (data aproximata de medic fiind 11.11.2012) imi iau concediu medical de la medicul de familie, diferit de prenatal, iar dupa nastere stau cu bebe 42 de zile obligatorii dupa care imi bag actele pentru CCC de 1an iar dupa 2 luni renunt si ma intorc la munca, mi se accepta stimulentul pentru 2 ani? Nici asa nu se poate? Daca nu, ce alte posibilitati am avand in vedere ca inca nu mi-am luat nici un fel de concediu?
Si indemnizatia lunara in ce consta si care sunt conditiile de acordare?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2012
Nu beneficiati de stimulent de insertie chiar daca reveniti la lucru imediat dupa concediul de lauzie. Acest stimulent se acorda fie daca optati pentru CCC de pana la un an si reveniti la lucru anterior implinirii varstei de catre copil, fie daca indepliniti conditiile de acordare a CCC dar nu si de a beneficia de concediu de maternitate (cum se intampla in cazul unui PFA, adoptii etc.). Cei 200 de lei nu sunt indemnizatie lunara, ci alocatie pentru copil, acordata intr-adevar pana la 2 ani. Alocatia pentru copil nu are nicio legatura cu durata CCC si nici cu stimulentul de insertie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024