ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce acte sunt necesare pentru obtinerea concediului de maternitate de 126 zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Imi puteti spune, va rog de ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun pentru obtinerea concediului maternal (pre si post natal) de 126 zile?
Sunt angajata de pe data de 1 iunie 2013, iar data probabila a nasterii este 28 mai, m-ar putea afecta la concediul de crestere a copilului, daca solicit concediu pre natal din data de 1 aprilie?
Va multumesc!

Marius Burlacu
 User  Marius Burlacu
a intrebat la 10 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Zvetlana Stan
 User Zvetlana Stan
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Mar. 2014
Daca doresc sa intru in concediu prenatal incepand cu data de 1 aprilie 2014, ce data minima/maxima trebuie sa aiba certificatul eliberat de medic?
Acest certificat va fi suficient pentru toata perioada de concediu pre si post natal?
Se mai depune vreun act sau cerere la primarie sau in alta parte in vederea obtinerii indemnizatiei pentru concediul de maternitate, sau totul se rezolva de catre angajator in urma primirii certificatului medical?
Exista vreo modificare legislativa in acest sens, sau indemnizatia pentru concediul de maternitate ramane de 85% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Feb. 2014
Concediul de maternitate pre si postnatal este un concediu medical si se acorda in baza unui certificat eliberat de medicul dvs. Certificatul se prezinta angajatorului pentru a fi luat in evidenta si platit corespunzator. Concediul prenatal nu il solicitati dvs dupa cum va doriti, el se acorda incepand cu a 7-a luna de sarcina, la recomandarea medicului, astfel inacat din totalul lui cel putin 42 de zile sa fie postnatal (pentru lauzie).

Perioada de concediu prenatal se ia in considerara pentru stabilirea celor 12 luni anterioare datei nasterii necesare pentru acordarea concediului crestere copil si a indemnizatiei, intra in calculul acesti sume.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024