ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce document trebuie prezentat pentru calculul concediului medical?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea speta : un salariat angajat in data de 05.03.2014 prezinta concediu medical cu data de 02.04.2014. In cele ( 6 ) sase luni anterioare datei acordarii cncediului medical, perioada ce se se foloseste la constituirea bazei de calcul a indmnizatiei pentru incapacitate temporra de munca , agajatul a obtinut venituri din activitate PFA.
Ce document care sa contina aceste venitur sa-i solicitam?

Cu deosebita consideratie.

Rodica Beatrice Iordache
 User  Rodica Beatrice Iordache
a intrebat la 03 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Apr. 2014
Veniturile obtinute din PFA pot fi dovedite cu adeverinta de la ANAF, din care sa rezulte venitul brut si o adeverinta de la CASMB sau directia de sanatate din care sa rezulte ca a platit contributia pentru CASS.

Insa ar trebui verificat daca s-a platit contributia pentru concedii si indemnizatii medicale de 0,85% cf. OUG 158/2005.

ART. 4
(2) Cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii, destinată exclusiv finanţării cheltuielilor cu plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă, este de 0,85%, aplicată la fondul de salarii sau, după caz, la drepturile reprezentând indemnizaţie de şomaj, asupra veniturilor supuse impozitului pe venit ori asupra veniturilor cuprinse în contractul de asigurări sociale încheiat de persoanele prevăzute la art. 1 alin. (2) lit. e), şi se achită la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Art. 1
(2) De aceleaşi drepturi beneficiază şi persoanele care nu se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1), dar sunt:
e) persoane care încheie un contract de asigurări sociale pentru concedii şi indemnizaţii pentru maternitate şi concedii şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav, în condiţiile

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024