ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce pasi trebuie sa faca un angajator pentru a acorda ccc 1 luna unui salariat?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, ma puteti ajuta cu pasii pe care trebuie sa ii faca un angajator pentru acordare de ccc 1 luna? Un salariat a depus cerere ca doreste sa intre in ccc 1 luna de zile. Daca el are contract de munca de 8 luni la noi ce adeverinta trebuie sa ii eliberam?Ma puteti ajuta cu un model? In perioada in care va sta in ccc va fi suspendat in revisal conform art. 51 alin 1 lit a? Pentru aceasta suspendare trebuie facuta decizie? Va multumesc!

Madalina Ionica
 User  Madalina Ionica
a intrebat la 03 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 07 Oct. 2016
Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prevede:
Articolul 2 (1) Persoanele care, in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat timp de cel putin 12 luni venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, precum si de o indemnizatie lunara.
(2) Indemnizatia lunara prevazuta la alin. (1) se stabileste in cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului si nu poate fi mai mica de 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata.
Dumneavoastra completati adeverinta pentru cele 8 luni. Daca anterior a mai desfasurat activitate la un alt angajator, salariatul trebuie sa solicite si de acolo adeverinta.
CIM se suspenda potrivit art 51alin 1 lit a, intocmindu-se decizie de suspendare.
Modelul de adeverita il gasiti la Anexa 2 la normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024