ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cerere pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Scriu in numele unei proaspete mamici, de profesie cadru didactic, care a nascut in data de 18 mai 2014, intrand in concediu de maternitate la 1 aprilie 2014. Cand trebuie sa depuna dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului? Cum se completeaza anexa 6, la punctul E3 ?Se cere acolo perioada ultimelor 12 luni lucrate, anterioare datei nasterii copilului. Este corect 1.06.2013-31.05.2014 (12 luni intregi) sau 1.06.2013-17.05.2014 (pana la data anterioara nasterii copilului) ?
La punctul E4 se cer perioadele asimilate din ultimele 12 luni. Se considera perioada asimilata cele 42 de zile de concediul de lauzie, acesta fiind trecut in adeverinta de la scoala ca fiind concediu medical?
Va multumesc!

A A
 User  A A
a intrebat la 21 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Daniela Zarchievici-marginica
 User Daniela Zarchievici-marginica (specialist managementul resurselor umane, Daniela Zarchievici-Marginica PFA)
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2014
Buna ziua
Cele 12 luni anterioare nasterii copilului prevazute in adeverinta sunt: mai 2014,aprilie 2014,martie 2014,februarie 2014,ianuarie 2014,decembrie 2013,noiembrie 2013,octombrie 2013,septembrie 2013,august 2013,iulie 2013, iunie 2013. Veniturile din aceste luni vor fi cuprinse in adeverinta in baza careia se acorda indemnizatia de crestere a copilului.
Sper ca va este de ajutor aceasta informatie
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului a a la 22 Iul. 2014
Se trec cele 12 luni anterioare datei nasterii, cererea atesta existenta celor 12 luni pe baza carora se poate acorda indemnizatiei.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
A A
 User A A
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Iul. 2014
Va multumesc pentru raspuns! M-ati lamurit in ceea ce priveste punctul E4, dar la punctul E3 eu am intrebat ce se completeaza la PERIOADA ultimelor luni lucrate, daca se iau ultimele 12 luni intregi sau luna in care s-a nascut copilul se trece doar pana in data anterioara nasterii copilului (in cazul de fata ar fi 17 mai 2014)?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2014
Cererea pentru indemnizatie crestere copil se depune dupa finalizarea concediului pentru lauzie, cel mai deverme in ziua imediat urmatoare, avand pe langa restul documentelor necesare si dovada suspendarii activitatii profesionale.

Concediul crestere copil se acorda raportat la data nasterii copilului, pana la implinirea varstei de 1 an, 2 ani sau 3 ani in cazul copilului cu handicap, in functie de optiunea exprimata de salariata in cererea pentru CIC. Concediul inceteaza in ziua urmatoare celei in care copilul implineste varsta trecuta in cererea de acordare a concediului, in data de 18 mai fiind inca in crestere copil si primind indemnizatia cuvenita.

La acele rubrici mentionate de dvs este destul de clar explicat ce trebuie sa completati:
E3 - daca ati lucrat in cele 12 luni anterioare datei nasterii sau nu (bifati ce se potriveste) si unde anume, in tara sau in UE.
E4 - va trimite la anexa 1 pe care o regasiti la finalul documentului si in care veti vedea listate perioadele asimilate. Concediul de lauzie nu are nicio relevanta ca perioada asimilata, pentru ca nu intra in cele 12 luni ANTERIOARE nasterii. Calculul nu se face pe baza perioadelor lucrate dupa nastere ci acelor anterioare acestei date. Cititi cu atentie art. 2 din OUG 111/2010 si veti gasi acolo toate raspunsurile referitoare la acordare.

Unde sunt nelamuriri referitoare la completarea formularului lasati liber si cand mergeti sa depuneti dosarul la Primarie va vor indruma ei.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024