ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC prelungire si calcul indemnizatie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza indemnizatia pentru crestere copil in cazul in care se suprapun doua sarcini.Doresc sa optez pentru prelungire CIC avand in vedere ca sunt din nou insarcinata. La cea de a doua sarcina stiu ca se iau 85% din veniturile pe ultimele 12 luni anterioare nasterii....adica se ia 85% din indemnizatia pe care am avut-o cu primul copil sau din salariul pe care l-am avut inainte sa intru in CIC?

Multumesc

Adaugata in: Concedii Prelungire cic
Giorgiana Todica
 User  Giorgiana Todica
a intrebat la 22 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2014
Depinde cand are loc nasterea. Daca nasteti in timpul CIC de care beneficiati in prezent atunci indemnizatia va fi acordata in acelasi cuantum ca in cazul concediului pentru prima nastere, cat timp optati pentru aceeasi perioada. Daca nu, ea va fi recalculata dar tot pe baza veniturilor realizate anterior primei ansteri, sau cel putin asa ar trebui sa se intample cf. normelor de aplicare a OUG 111/2010.

Daca insa nasterea are loc dupa ce finalizati CIC 1, existand astfel si concediu de maternitate pre si postnatal, posibil chiar si o perioada lucrata, atunci indemnizatia pentru noul concediu se va calcula in baza veniturilor realizate in cele 12 luni anterioare nasterii, insumand salariul, indemnizatia de prenatal si o parte din indemnizatia crestere copil.

Totodata, pentru situatia in care nasterea are loc in timpul CIC, puteti intra in CIC 2 imediat dupa incetarea primului, fara a mai fi obligata sa efectuati perioada minima de lauzie de 42 de zile. Iar pentru perioada cat se vor suprapune cele doua nasteri indemnizatia se va putea suplimenta la cererea dvs cu 600 lei pentru fiecare nastere, incepand cu a doua.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024