ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Clauzele indeplinirii unui concediul de risc maternal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Lucrez ca Educator puericultor la o cresa si sunt insarcinata in 21 spatamani. Zilele trecute am primit o informare privind protectia maternitatii la locul de munca in care toate riscurille sunt nule, dar eu le-am explicat clar la cei de la medicina mubcii ca au venit copii la cresa cu varicela si alte viroze, plus ca nu mai pot sa-i iau in brate pe cei mici care inca nu merg singuri, si nu vreau sa risc sa-mi pun eu copilul in pericol. Ce ar trebui sa fac? Pot contesta decizia celor de la medicina muncii?

Ana-maria Petrea
 User  Ana-maria Petrea
a intrebat la 26 Apr. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 27 Apr. 2016
Legea nr. 154/2015 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 96/2003 privind protectia maternitatii la locurile de munca.
"(...) In cazul in care rezultatele evaluarii (...) evidentiaza un risc pentru securitatea sau sanatatea salariatelor (...) sau o repercusiune asupra sarcinii sau alaptarii, angajatorul trebuie sa ia masurile necesare pentru ca, printr-o modificare temporara a conditiilor de munca si/sau a programului de lucru al salariatei in cauza, sa fie evitata expunerea acesteia la riscurile evidentiate, conform recomandarii medicului de medicina muncii sau a medicului de familie, cu mentinerea veniturilor salariale"
Daca acest lucru nu este posibil sau nu poate fi realizat din motive bine intemeiate, salariata trebuie sa fie repartizata pe un alt post. Daca nici aceasta varianta nu este posibila salariatele pot sa ceara intrarea in concediul de risc maternal.
Concediul de risc maternal se acorda la recomandarea medicului specialist si a medicului de medicina muncii, in functie de conditiile de lucru si starea de sanatate, daca aceasta ar pune in pericol sanatatea dvs cat si a fatului de catre medicul de familie sau medicul de specialitate obstetrica-ginecologie si cu avizul medicului de medicina muncii.
Puteti sa solicitati medicului de familie sau medicului specialist concediu medical boala obisnuita.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024