ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CM in sarcina si lauzie. Angajatorul vrea sa semnez si alte acte


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,
Sunt in concediu pentru sarcina si lauzie din ianuarie iar angajatorul m-a anuntat azi sa ma prezint la munca sa-mi dea lichidarea dar vrea sa semnez si alte acte in afara de lichidare si stat ( cum ar fi fisa postului care nu mi-a fost prezentata pana acum si alte acte care mi-a spus ca trebuiesc la dosarul de personal dar in 2 ani de cand lucrez aici nu mi-au fost cerute / prezentate ) si sa-mi dea banii pe CM pentru februarie. Pentru ca nu stiu cum ar trebui sa procedez si nu cunosc formalitatile in aceasta situatie si nu am incredere in angajator, va solicit ajutorul. Ce ar trebui sa fac eu ?

Multumesc anticipat.

Evamaria Evamaria
 User  Evamaria Evamaria
a intrebat la 12 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului EVAMARIA EVAMARIA la 13 Mar. 2014
Cu multa placere, sigur, va astept oricand :). Succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Evamaria Evamaria
 User Evamaria Evamaria
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mar. 2014
Multumesc frumos pentru raspuns. Voi reveni cu intrebari la dvs. daca voi mai avea neclaritati dupa intalnirea cu angajatorul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2014
Ar trebui stabilit de la inceput ce tip de contract aveti. Daca acesta este incheiat pe perioada determinata, ajungand la data de expirare in prezent, atunci se justifica lichidarea din punct de vedere legal. Concediul medical pentru sarcina si lauzie este perioada de suspendare de drept a contractului, pe parcursul careia pot fi puse in aplicare incetari de drept ale contractului, daca apar, asa cum ar fi expirarea contractului pe perioada determinata.

Dar daca sunteti incadrata pe perioada nedeterminta, iar angajatorul nu se afla nici in faliment, nici in reorganizare judiciara si nici nu s-a dizolvat in conditiile legii, nu poate dispune incetarea raportului de munca, ar incalca legea flagrant.

Pornind de la aceste detalii va puteti da seama daca este sau nu corecta procedura si in cazul in care constatati ca angajatorul recurge la un abuz, depuneti o sesizare catre ITM.

Daca vi se propunse sa semnati demisia sau acordul partilor, recomandarea mea ar fi sa evitati acesti pasi. Demisia trebuie sa aiba la baza exclusiv initiativa dvs. exclusiv. In plus, ambele masuri vor duce la pierderea concediului de maternitate, cat si a dreptului la ajutor de somaj daca doriti apoi sa il solictati. Dreptul la CIC si indemnizatie lunara va fi si el afectat pentru ca nu veti avea continutitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024