ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cānd se intra in concediul prenatal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


1) Cānd se intra in concediul prenatal? Sunt īnsărcinată in 30 de saptamani, data probabila a nasterii este 20 februarie 2017, iar din 15 septembrie 2016 sunt in concediu de risc maternal.
2) la un salariu brut de 806 lei , timp parțial de lucru de 4ore, salariul īncasat pe perioada concediului de risc maternal este 435 lei? E corect cat am incasat?
Va mulțumesc!

Anca Dusha
 User  Anca Dusha
a intrebat la 16 Dec. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Dec. 2016
1.Puteti beneficia de 63 de zile de concediu medical prenatal inainte de data previzibila a nasterii, dar nu mai devreme de a 84-a zi anterioara acestei date.
2.Indemnizatia de risc maternal este in cuantum lunar egal cu 75% din media veniturilor lunare din ultimele 6 luni anterioare solicitarii, pe baza carora s-a achitat contributia de asigurari sociale de stat.Baza de calcul se determina ca medie a veniturilor brute obtinute pe ultimele 6 luni anterioare lunii in care se acorda concediul.Media zilnica reprezinta raportul dintre suma veniturilor pe ultimele 6 luni si numarul de zile lucratoare din lunile respective. La aceasta medie se aplica procentul de 75%. Pentru indemnizatia de risc maternal nu se datoreaza contributia de asigurari sociale de stat.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024