ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Compensare in bani concediu odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o persoana care, la data de 01.06.2012, intra in concediu de sarcina si lehuzie. Codul muncii precizeaza: "Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un in calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul". Nu pot sa ii dau compensarea in bani pentru perioada 01.01.2012-31.05.2012, deoarece nu ii inceteaza contractul de munca. Daca ea sta doi ani acasa, eu mai pot sa ii dau zilele de concediu la intoarcerea in activitate, nu incalc prevederile art.146 alin.3?
Multumesc frumos.
 


Adaugata in: Concedii
Mirela Nina
 User  Mirela Nina
a intrebat la 30 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2012
Ii puteti acorda concediul de odihna fie imediat dupa cel de maternitate, fie dupa concediul pentru crestere si ingrijire copil. Daca are contract pe perioada determinata, atunci la expirarea contractului de munca i se vor plati aceste zile de concediu ramase neefectuate. Atentie la disponibilizare, daca nu intervine reorganizarea judiciara, falimentul sau dizolvarea, nu aveti voie sa faceti acest lucru pe parcursul concediului de maternitate si nici a celui de crestere copil. De asemenea, de la revenirea definitiva in unitate, dupa concediu crestere copil, nu puteti concedia salariata timp de 6 luni, asa cum prevede OUG 111/2010 cu modificarile si completrile ulterioare. Exceptie de la aceasta interdictie fac doar situatiile de reorganizare judiciara, faliment sau dizolvare a angajatorului in conditiile legii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024