ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii medicale nedepuse la CASAOPNAJ


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua ,

De la data de 05.01.2015 , pina la data de 20.03.2015 am fost in concediu medical . Pina astazi 10.08 .2015 nu am primit nici un ban pentru concedii medicale . Am facut sezizari la Casa Nationala de Sanatate , la CASAOPNAJ ( acolo sint asigurat ) .
Am primit raspuns ca nu apartin de CNAS , eu fiid asigurat la CASAOPNAJ . Dupa sezizari la CASAOPNAJ , dupa alte doua reveniri la sezizari , astazi 10.08.2015 am primit de la ei raspuns in care mi se comunica ca firma , nu mi-a depus certificatele la CASAOPNAJ .
In urma sezizarii facute de mine la CASAOPNAJ , patronul firmei la care am lucrat , m-a sunat vineri si m-a intrebat daca am facut reclamatie la DNA , pentru acest lucru , spunindu-mi ca firma de contabilitate a facut greseli in REVISAL . De asemenea , mi-a spus ca in luna martie a fost in arest la domiciliu si nu a avut voie sa semneze acte . La noi la firma el era patron , administrator , director etc .
In aceasta situatie , ce am de facut eu ? De ce m-a intrebat , de doua trei ori , a repetat intrebarea , a fost insistent , daca am fost la DNA si am facut reclamatie ?
Stiu ca daca nu iti plateste darile catre stat sau face falsuri in REVISAL exista termenul de trei luni ca sa poti face reclamatie ? Asa este ?
Va rog foarte frumos , imi trebuie urgent un raspuns cu trimitere la paragrafele din lege fata de aceasta speta . Acest lucru este de natura penala ?


Va multumesc .





Cristi Simion
 User  Cristi Simion
a intrebat la 10 Aug. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 12 Aug. 2015
Daca va referiti la concediu fara plata, da, este nelegal, deoarece articolul 54 din Codul muncii stabileste faptul ca acest concediul fara salariu este de fapt un caz de suspendare a contractului individual de munca, prin acordul partilor, daca este solicitat de catre salariat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cristi Simion
 User Cristi Simion
a raspuns userului adriana iancu la 12 Aug. 2015
Doamna Iancu , imi cer scuze . Nu am fost inteles. Am intrebat CASAOPNAJ , daca angajatorul mi-a depus concediile medicale spre decontare . Am primit raspuns , ca angajatorul nu le-a depus .In perioada ianuarie - martie , fara consimtamantul meu , angajatorul m-a trecut in concediu fara plata . Nu a platit in aceasta perioada asigurari medicale , somaj etc , pentru mine . Este legal ce a facut ? Ce am de facut in aceasta situatie ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Aug. 2015
Nu am inteles daca mai sunteti sau angajatul acelei firme. Daca sunteti angajat , asa cum v-am spus si in raspunsul la o intrebare anterioara, angajatorul este obligat sa va plateasca indemnizatia de concediu medical dupa care isi recupereaza banii de la casa de sanatate.
Tot de la dumneavoastra am aflat ca deja ati facut sesizari la ITM, nu stiu daca ati primit raspuns. Tot dumneavoastra, intr-o interventie anterioara spuneti ca ati actionat in instanta angajatorul, trebuie sa aveti rabdare sa emita instanta o hatarare in acest sens.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024