ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
Ma aflu in urmatoarea situatie, va rog sa ma ajutati.

Am o angajata care se afla in concediu crestere copil in varsta de pana la 2 ani. Maine 14.06.2012 se implinesc cei 2 ani. Pe data de 15.06.2012 ar fi trebuit sa reinceapa activitatea, dar este insarcinata din nou, este in luna a 6-a si a cerut suspendarea CIM pentru inca 2 ani. Cum trebuie sa procedez in acest caz? Ce acte trebuie sa intocmesc?
Si ce acte este nevoie sa aduca pentru angajator salariata?
Cum operez in Revisal? Ajutati-ma va rog, maine trebuie sa intocmesc aceste acte, dat fiind faptul ca maine se termina perioada de suspendare a CIM.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Adaugata in: Concedii
Y Mari
 User  Y Mari
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Y MARI la 14 Iun. 2012
Aici am gresit eu putin, am omis un detaliu. Salariata in cauza inteleg ca este in luna a 6-a, deci nu a nascut inca, situatie in care nu poate intra direct in cel de-al doilea CCC. Numai daca ar fi nascut pe parcursul primului concediu pentru crestere copil. Astfel ca salariata isi va relua activitatea dupa incetarea primul CCC, ulterior va intra in concediu de maternitate, apoi in concediu crestere copil. Daca va fi cazul, poate intra si in concediu risc maternal, insa acest lucru se stabileste numai in urma raportului intocmit de catre angajator privind activitatea si riscurile prezentate, controlului ITM si al medicului de medicina muncii.

Completarea in Revisal este corecta.

Referitor la indemnizatiei, in calculul ei se va include si perioada de concediu anterioara, indemnizatia incasata pe parcursul lui, plus veniturile realizate pana la al doliea CCC, intrand aici si indemnizatia pentru concediu de maternitate, de risc maternal daca va fi cazul sau de concediu medical pentru boala obisnuita, in cazul in care va beneficia de el.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Y Mari
 User Y Mari
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2012
Deci:
Intocmesc decizia pentru incetare suspendare CIM pe data de 14.06.12 cu data de incetare 15.06.12,dat fiind ca pe 14.06.12 inca primeste indemnizatia,iar in Revisal inregistrez decizia tot pe data de 14.06.12, cu o zi inaintea incetarii. Este corect?

Se poate sa-i fac decizia de suspendare pentru cel de-al doilea CCC fara ca ea sa mai lucreze? Din spusele ei ar naste pe la sfarsitul lunii August. Care este perioada de suspendare pe care trebuie sa o trec in decizie,pentru ca nu stiu exact cand naste,sa fac calculul la cei 2 ani pentru care se face cea de-a doua suspendare. Cum se face calculul indemnizatiei daca nu are ultimele 12 luni lucrate?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Incetati perioada de suspendare actuala iar in baza noii cereri a salariatei intocmiti o noua decizie de suspendare pentru cel de al doilea concediu crestere copil solicitat de angajata in cazua. Operati in Revisal incetarea suspendarii actuale, iar apoi introduceti noua perioada de suspendare conform deciziei. I data de 14.06 salariata se afla inca in concediu crestere copil conform legii, primind indemnizatie inclusiv pentru aceasta zi. Data de 15.06 ar trebui sa fie data inceperii activitatii, insa in cazul dvs va fi prima zi de suspendare a contractului pentru noul concediu. Termenul de operare in Revisal este de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024