ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil, noua lege


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, exista vreo posibilitate ca dupa noua lege privind concediul de crestere a copilului sa se poata modifica optiunea de la un an la doi ani, daca initial s-a optat pt un an de concediu cu schimbarea titularului de dosar?
Multumesc.

Mihaela Costache
 User  Mihaela Costache
a intrebat la 16 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Costache
 User Mihaela Costache
a raspuns userului adriana iancu la 18 Mai. 2016
Multumesc pt raspuns! As dori totusi sa va relatez exact situatia pt a ma asigura ca am inteles exact.
Tatal este in CCC pt 1 an de zile, dar va reveni la munca dupa doua luni (mai, iunie). Ca sa poata beneficia mama de modificarile noii legi, adica sa intre ea in CCC pt 2 ani este necesar si obligatoriu ca mama sa fie deja in CCC la 1 iulie? Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2016
Da, numai daca la data de 01.07.2016, data la care intra in vigoare Legea 66/2016 sunteti in CCC.
Legea 66/2016
Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;
c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
(2) In aplicarea alin. (1) se emit instructiuni care se aproba prin ordin al ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton Marius Ion George Andreescu Gratiela Petrescu violeta Georgescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024