ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere a copilului, concediu fara plata si 2 locuri de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt si vreau sa raman in continuare profesor titular in invatamantul preuniversitar (liceu). In prezent sunt in concediu de crestere a copilului pentru 2 ani. Am nascut in 25.01.2015. Deci, ma voi intoarce la catedra pe 25.12.2016 (lasand 1 luna de concediu pentru tatal copiilor, conform legii). Ma pregatesc pentru admiterea la doctorat 2016, iar de la 01.10.2016 intentionez sa activez in invatamantul universitar ca asistent universitar doctorand.
1. Este obligatoriu sa ma intorc in activitate la liceul unde sunt titulara pe 01.10.2016 (avand 2 locuri de munca: liceu si universitate) sau pe 25.01.2016 (conform cererii de concediu de crestere a copilului pentru 2 ani)?
As petrece mai mult timp cu copiii daca as reintra in campul muncii intai la universitate, apoi, dupa 3 luni, si la liceu.
2. Inteleg ca am dreptul la concediu fara plata timp de 1 an (in interes personal) sau timp de 3 ani in cazul studiilor de doctorat. Pot sa-mi iau concediu fara plata de la liceu si, in acelasi timp, sa-mi pastrez postul la universitate ca doctorand? Trebuie sa am un venit de undeva pentru a-mi plati taxele de sudii. In plus, as avea mai mult timp la dispozitie atat pentru a face fata cerintelor unui doctorat, cat si pentru copii.
Interesul meu pe termen lung este sa asigur copiilor un trai decent muncind cu placere la cele 2 locuri de munca.
Va multumesc!

N Lili
 User  N Lili
a intrebat la 19 Oct. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2015
Contractul colectiv de munca unic la Nivel de Sector de Activitate Invatamant Preuniversitar -in vigoare de la 26.11.2014

(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale, salariatii au dreptul la concedii fara plata, a caror durata insumata nu poate depasi 30 de zile lucratoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afecteaza vechimea in invatamant.
(2) Salariatii care urmeaza, completeaza, isi finalizeaza studiile, precum si cei care se prezinta la concursul pentru ocuparea unui post sau unei functii in invatamant au dreptul la concedii fara plata pentru pregatirea examenelor sau a concursului, a caror durata insumata nu poate depasi 90 de zile lucratoare pe an calendaristic; aceste concedii nu afecteaza vechimea in invatamant/in munca.
(3) Salariatii beneficiaza si de alte concedii fara plata, pe durate determinate, stabilite prin acordul partilor.
(4) Cadrele didactice titulare au dreptul la concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea consiliului de administratie al unitatii de invatamant/inspectoratului scolar (in cazul personalului didactic de conducere, de indrumare si de control), cu rezervarea postului didactic/catedrei pe perioada respectiva.
(5) Concediul prevazut la alin. (4) poate fi acordat si anterior implinirii a 10 ani de vechime. Personalul didactic titular cu peste 10 ani vechime in invatamant, care nu si-a valorificat acest drept, poate beneficia de concediul fara plata si cumulat, in doi ani scolari, in baza unei declaratii pe proprie raspundere ca nu i s-a acordat acest concediu de la data angajarii pana la momentul cererii.
Legea educatiei nationale 1/2011
Art. 279
Personalul didactic titular care din proprie initiativa solicita sa se specializeze/sa continue studiile are dreptul la concediu fara plata. Durata totala a acestuia nu poate depasi 3 ani intr-un interval de 7 ani. Aprobarile in aceste situatii sunt de competenta unitatii scolare prin consiliul de administratie, daca se face dovada activitatii respective.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024