ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere al copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca sunt in concediu de crestere al copilului si nasc un al doilea copil este posibil sa raman in concediu cu primul iar pentru cel de-al doilea copil sa intre tatal in concediu de crestere si sa continuam cu ambii copii?

Adaugata in: Concedii
P Alina
 User  P Alina
a intrebat la 30 Ian. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2013
Nu se pot suprapune doua concedii crestere copil.

Daca nasteti pe parcursul concediului pentru primul copiul, dupa finalizarea lui oricare dintre parinti poate opta pentru concediu pentru cel de-al doilea copil. Dar nu pot fi acordate simultan. Aveti in vedere si obligatia prevazuta la art. 11 din OUG 111/2010, referitoare la obligatia de efectuare de catre unul din parinti a minim o luna din totalul concediului pentru care a optat celalat.

Art. 11 - OUG 111/2010 consolidata in 2012
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc ?ncep?nd cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate ?n situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), ?ncep?nd cu această dată, ?n situaţia ?n care ambele persoane din familia respectivă ?ndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) ?n situaţia ?n care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care ?i revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu ?n locul acesteia.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024