ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Multumesc pentru raspuns, insa as mai avea cateva neclaritati.
Dupa cum v-am spus in mesajul anterior, in luna sept am fost angajata pe o perioada determinata de 8 luni. Din cate mi-ati spus am dreptul la concediu pentru crestere copil chiar daca am o intrerupere de 9 zile in luna septembrie.
Intrebarea mea acum este: conctractul meu de munca se termina pe 10.mai 2014, iar eu ar trebui sa nasc cam in jurul datei de 15 iunie 2014.
Daca eu la 14 mai sunt in concediu prenatal, firma are dreptul sa imi incheie contractul de munca, pentru ca sunt angajata pe perioda determinata?
Si daca da, in ce situatie ma aflu eu atunci, cum mai beneficiez de concediu postnatal, prenatal si in special de concediu de crestere copil?
Ce alte variante ar mai fi ca totusi sa pot beneficia de concediu de crestere copil?
Va multumesc mult.....

Adaugata in: Concedii
Anca-demetra Crismaru
 User  Anca-demetra Crismaru
a intrebat la 13 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Da, are. Conform Codului muncii republicat, contractul de munca inceteaza de drept la data expirarii termenului contractual, iar angajatorul nu este obliga sa il prelungeaca. Pe perioada suspendarii contractului de munca, daca intervine o cauza de incetare de drept, aceasta prevaleaza. Ceea ce inseamna ca CIM va inceta legal in timpul prenatalului, daca nu se va prelungi pana atunci.

Plata concediului medical de maternitate va fi preluata de catre Casa de sanatate, mergeti cu certificatul medical la ei.

Puteti solicita si acordarea indemnizatiei de somaj dupa incetarea raportului de munca, in cazul in care aveti stagiul de cotizare minim de 12 luni in ultimele 24 anterioare depunerii solictarii. Perioada se va lua in calcul la stabilirea celor 12 luni pentru indemnizatia crestere copil. Din somaj puteti intra in concediu medical in continuare si apoi in crestere copil, cele doua perioade ducand la suspendarea lui.

La fel de bine puteti continua concediul de maternitate pre si post natal, apoi intrati in CIC si dupa ce il finalizati, daca nu reusiti sa va incadrati din nou in munca, puteti depune solcitare pentru indemnizatie de somaj.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024