ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de cresterea copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Eu sunt in concediu de crestere a copilului si am optat pentru 2 ani, in acest timp am ramas insarcinata cu cel de al doilea copil iar unde lucrez eu mi-a expirat contractul de munca.

Ce pot face sa iau in continuare indemnizatie pentru cea de al doilea copil pentru ca nu vrea sa imi dea actele necesare pentru cea de a doua indemnizatie.

Va rog sa imi raspundeti. Va multumesc


Adaugata in: Concedii
Alina Munteanu
 User  Alina Munteanu
a intrebat la 20 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2013
Depinde cand urmeaza sa nasteti. Daca nasteti in timpul celui de-al doilea CIC puteti intra in CIC pentru al doilea copil, la cerere, dupa ce finalizati primul concediu. Ia pentru perioada in care se suprapun cele doua situatii vi se va majora indemnizatia cu 600 de lei pentru fiecare nastere.

Daca nasteti dupa terminarea concediului atunci bine ar fi sa intrati in somaj si din somaj sa solicitati concediul de maternitate si apoi cel de crestere copil, perioada de somaj suspendandu-se in urma lor. Important este ca la nastere sa fie indeplinita conditia celor 12 luni precizata de lege pentru a putea primi indemnizatia de crestere copil.


Angajatorul are obligatia prin lege sa va elibereze toate documentele solicitate, inclusiv decizia de incetare si adeverinta de vechime plus alte documente solicitate de dvs pe care trebuie sa le elibereze in 15 zile de la data solicitarii, asa cum prevad Codul muncii republicat si HG 500/2011. In caz contrar, risca sanctiuni ITM, dvs puteti sesiza inspectorii privind incalcarea acestor drepturi.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Marius Ion Radu Anton Gratiela Petrescu Ioana Popa George Andreescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024