ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate ,crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua sunt gravida in 1 luna si nu am stiut si mi-am dat demisia de la servici .as putea sa platesc la cartea de munca in continuare pt a putea beneficia de concediu .mi sa incheiat contractul pe data de 15 octombrie 2014 .se poate plati cu data de 16 chiar daca a trecut o sapt de cand sa incheiat contractul.astept raspuns va multumesc

Amelia Macovei
 User  Amelia Macovei
a intrebat la 19 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2014
Incercati sa incheiati contract cu Casa de pensii pentru plata contributiei pana nasteti pentru ca in OUG 111/2010 la art. 2 este mentionata ca fiind luata in considerarea pentru acrodarea CIC si a indemnizatiei perioada in care s-a platit o astfel de contributie. O alta varianta ar fi sa va angajati cu un contract de munca pe perioada determinata sau alt tip de contract cu venit impozabile care sa va acopere perioada ramasa pana la data nasterii, astfel incat sa puteti beneficia apoi de CIC indemnizat.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Oct. 2014
Ordinul MMFPS Nr.1474 din 06.05.2011
ANEXA Nr. 1: INSTRUCTIUNI DE APLICARE a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011:

Situatie: Este posibila acoperirea unor perioade lipsa din perioada de eligibilitate de douasprezece luni anterior datei nasterii copilului prin plata retroactiva a unor contracte de asigurare sociala cu Casa Nationala de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sanatate cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate?

Solutie: Pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului nu are relevanta plata contributiilor de asigurari sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, asa cum sunt ele prevazute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea in una dintre perioadele asimilate prevazute la art. 2 alin. (5) si (6) din OUG nr. 111/2010.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024