ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate- cum se calculeaza


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot sa calculez concediul de maternitate in functie de data nasterii. Stiu ca exista conditia ca perioada de dupa nastere sa nu fie mai mica de 42 de zile dar ma intrebam daca aceasta perioada depaseste 60 de zile este ok? adica daca din acele 126 de zile vor ramane mai mult de jumatate dupa nastere este in ordine? Data aproximativa a nasterii este 15 mai 2016 iar eu as vrea sa intru in concediu de maternitate de la 01 aprilie 2016. Si daca se poate sa stiu si cu cat timp inainte ar trebui sa fac aceasta cerere angajatorului ci ce contine aceasta cerere de concediu prenatal? Va multumesc!

Ramona Vieru
 User  Ramona Vieru
a intrebat la 07 Ian. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2016
Concediu sarcina si lauzie si se acorda asa concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
Aceste concedii (pentru sarcina si lauzie) se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
Concediul crestere copil se acorda de la finalul concediului de maternitate(sarcina si lauzie ) pana la data la care copilul implineste 1 an sau 2 ani, dupa caz.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Ioana Popa George Andreescu adriana iancu alexei delimart Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024