ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate din somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori sa ma lamuresc in privinta situatiei mele. Sunt insarcinata in 4 luni si momentan sunt angajata la o firma cu CIM pe perioada determinata de 1 an. Contractul a inceput la 1 iulie 2011 si se va incheia la 1 iulie 2012. In acelasi timp mai am un CIM pe perioada nedeterminata incheiat pentru un Program European. Insa am aflat ca acesta va fi incheiat definitiv in momentul in care anunt oficial starea mea de graviditate, dearece mi s-a spus ca din fonduri europene nu se pot achita concedii medicale sau de maternitate.
Avand in vedere ca sarcina mea a fost in pericol din momentul aflarii, din martie si pana in prezent am fost in concediu medical care se va prelungi pe toata perioada sarcinii. Asadar eu la 1 iulie intru in somaj daca ambele contracte se incheie si sunt mai mult ca sigura ca cel pe perioada determinata nu mi se va prelungi.
Intrebarile mele sunt:
1. Este adevarat ca din fonduri europene nu se pot achita concedii medicale sau maternale?
2. Avand in vedere ca la momentul intrarii in somaj voi avea totusi 12 luni supuse impozitului pe venit, voi beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului dupa nastere?
3. Afecteza aceasta indemnizatie in vreun fel faptul ca am fost si inca sunt in concediu medical acordat de medicul specialist?
4. Afecteaza in vreun fel aceasta indemnizatie faptul ca printre aceste concedii medicale exista si cateva zile de concedii fara plata?
5. Pe parcursul somajului voi fi nevoita sa duc in continuare concediul medical cuiva?

Va multumesc mult pentru timpul acordat!

Casiana X
 User  Casiana X
a intrebat la 07 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Casiana X
 User Casiana X
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2012
Va multumesc pt raspunsuri si promptitudine.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului la 08 Mai. 2012
Concediile fara plata nu pot fi acordate de medic, nu au nici o legatura. Acelea sunt concedii medicala, sunt cu totul alta categorie. Ele sunt platite cu indemnizatie si asimilate stagiului de cotizare la somaj si la acordarea indemnizatiei. Dvs. ati mentionat ca ati avut si cateva zile fara plata, eu am completat raspunsul acordat anterior de dna. Ganea.
Multa sanatate si succes!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 07 Mai. 2012
Corectie, concedii pentru interese personale, imi cer scuze pentru gresala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 07 Mai. 2012
Concediile fara plata acordate pentru urmarea unor studii din initiativa angajatorului sau aprobate de acesta sunt luate in considerare la stabilirea stagiului de cotizare. OUG 111/2010 actualizata prevede acest lucru. Daca sunt concedii fara plata pentru interese temporare, cat timp nu depasesc jumatate din timpul de lucru din luna respectiva, nu va afecteaza indemnizatia pentru crestere copil. Se ia in considerare pentru stabilirea stagiului de cotizare si perioada in care ati fost inscrisa la ANOFM pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

Din fondurile europene nu se plateste intr-adevar contributia pentru concedii si indemnizatii. Aceasta se plateste din fondul de salarii, de catre angajator.

Concediul medical acordat pe perioada somajului suspenda indemnizatia de somaj pe perioada concediului pentru incapacitate temporara de munca cat si pe perioada concediului de maternitate.


Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
Va inscrieti la somaj si beneficiati de concediu de maternitate
OUG 158 DIN 2005
Art. 23. - 1 Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

2 De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. 1, daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
Concediile fara plata mai mari de 15 zile calendaristice, nu intra in calcul la indemnizatia pentru crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024