ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de maternitate SI CONCEDIU DE RISC MATERNAL.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua am o intrebare am fost in concediu de maternitate de 2 ani dupa ce sa terminat am inceput sa lucrez la un nou loc de munca la o alta firma deci pana la angajare la noul loc de munca am 6 zile de intrerupere mai exact in 27 10 2014 trebuia sa ma intorc la servici din maternitate dar nu am mers si angajarea la noul loc de munca lam avut in 03 11 2014 si in februarie in 10 02 2015 am ramas insarcinata intrebarea mea este ca osa pot beneficia de concediu de maternitate caci medicul ma pus in concediu de risc maternal de 120 zile in plus osa am si 125 zile prenatal si acuma am 7 saptamani de sarcina va rog sami raspundeti multumesc.

Erika Korpas
 User  Erika Korpas
a intrebat la 12 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2015
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului trebuie ca in cele 12 luni anterioare nasterii sa fi obtinut venituri impozabile sau sa te fi aflat in perioade asimilate ( perioada asimilata este considerata perioada cand persoana a beneficiat de concedii si de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare).
Daca in anul anterior nasterii exista vreo luna in care sa nu fi intrunit aceste conditii nici macar o zi, atunci nu puteti beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.
Atunci cand calculati cele 12 luni dinaintea nasterii in care trebuie sa indepliniti conditiile impuse de lege pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil, trebuie sa aveti in vedere si faptul ca se accepta ca lunile sa fie si fractiune de luna.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion alexei delimart adriana iancu G Stancu Viviana Serni violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024