ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

In societatea noastra numarul de zile de concediul de odihna se acorda in functie de vechimea in munca. Daca reangajez un salariat caruia i-a incetat CIM datorita pensionarii, este corect sa-i dau numarul minim de zile de concediu?
Multumesc.

Adaugata in: Concedii
Maria Andrasescu
 User  Maria Andrasescu
a intrebat la 28 Mai. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 29 Mai. 2013
Discutia pe marginea notiunii de "vechime neintrerupta in munca" nu avea legatura cu intrebarea, dupa parerea meam pentru ca nu apare nicaieri in intrebare, de aceea am intervenit, am omis cuvantul "neintrerupta", poate de aici confuzia.

Sporul de vechime nu are legatura neaparat cu intreruperea sau neintreruperea vechimii, ci cu anii de vechime in munca. Nu este spor de fidelitate, unde putem vorbi prin CCM de vechime neintrerupta in unitate. La fel, concediul de odihna diferentiat se acorda in functie de vechimea in munca la acel moment, acolo unde se acorda, fie ea intrerupta sau nu.

O mentiune insa: un numar destul de mare al adnotarilor aduce codului muncii sunt contra cost, foarte putine sunt accesibile gratuit. Motiv pentru care mentionarea acelor puncte nu este de ajutor din pacate, utilizatorilor care nu au acces la ele. Si mai ales pentru codul muncii vechi abrogat in 2003.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 28 Mai. 2013
Doamna Popa I , daca veti citi cu atentie raspunsul dat , veti observa ca sustin notiunea de vechime in munca. Faptul ca a incetat CIM pentru persoana in cauza in urma pensionarii, deci s-a intrerupt vechimea in munca, nu este motiv sa nu i se ia in seama pe mai departe la stabilirea drepturilor care se acorda pe baza acestui criteriu vechimea in munca realizata anterior pensionarii.



Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Georgeta Ganea la 28 Mai. 2013
Doamna Ganea, notiunea de vechime in munca exista in continuare si este utilizata de acte normative in vigoare. In plus, la nivelul unor unitati inca se mai mentin aceste tipuri de beneficii, asa cum este concediul acordat diferentiat in functie de vechimea in munca. Nu apare nicaieri in discutie notiunea de vechime neintrerupta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Georgeta Ganea la 28 Mai. 2013
Deci la acordarea sporului de vechime daca este cazul si dreptului de concediu de odihna luati in calcul vechimea totala in munca
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Notiunea de vechime neintrerupta in munca a fost eliminata inca din anii 90 asa cum reiese din adnotarile la codul muncii vechi la pct 49.I. Notiunea de vechime in munca este utilizata in toate actele normative in domeniul muncii adoptate dupa anul 1990 .
Conform Codului muncii (art. 16, alin. 3), munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca. Asadar, vechimea in munca se refera la totalitatea perioadelor in care o persoana a desfasurat activitati in baza unui contract individual de munca,

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mai. 2013
Nu prea este, cat timp aveti acest criteriu stablit la nivel de unitate. Ar trebui sa beneficieze de toate drepturile stabilite la nivel de unitate si prin lege. Altfel riscati sa fiti acuzata de discriminare.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Gratiela Petrescu adriana iancu Radu Anton alexei delimart violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024