ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.Sunt angajat din anul 2008 si nu mi-am luat concediu de odihna sau concediu medical pana in prezent.Intrebarea mea este daca pot sa beneficiez de plata concediilor de odihna din anii anteriori.Si inca o intrebare.Daca imi dau demisia imi pot lua concediu de odihna?

Danut Balan
 User  Danut Balan
a intrebat la 12 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 13 Mar. 2015
Salariatul are obligatia sa efecuteze in natura concediul in perioada in care a fost programat, cu exceptia unor situatii prevazute expres de lege sau cand, din motive obliective concediul nu a putut fi efectuat.
Exista situatii cand angajatul nu reuseste sa isi efectueze concediul de odihna pentru anul in curs si nici in anul urmator, daca angajatul este cel care nu a dorit sa efectueze concediul de odihna, acesta ar pierde zilele neefectuate dupa finalul urmatorului an in care trebuia sa le ia. Angajatorul nu este obligat sa acorde zilele de concediu de odihna aferente anilor anteriori.
Cu toate astea angajatul poate solicita in instanta dreptul de concediu de odihna, iar termenul de prescriptie este de trei ani de la data nasterii dreptului salariatului, conform art 268 din Codul Muncii .
Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024