ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna inainte de concediu fara plata pana la 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Am optat pentru un CCC de 1 an care se va termina pe 5 iunie anul acesta, dar doresc sa prelungesc concediul pana la 2 ani.Tatal nu doreste sa beneficieze de luna de CCC prevazuta de lege.
As dori sa stiu daca pot utiliza zilele de concediu de odihna neefectuate (26 la numar) inainte de concediul fara plata (sau de CCC dupa noua lege care va intra in vigoare la 1 iulie 2016)? Daca fac cerere de concediu de odihna pot pierde dreptul de prelungire a concediului pana la 2 ani?

Va multumesc anticipat!

Carmen Filca
 User  Carmen Filca
a intrebat la 09 Mai. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Filca
 User Carmen Filca
a raspuns userului adriana iancu la 15 Mai. 2016
Angajatorul poate refuza acordarea zilelor de CO inainte de concediul fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani?

Va multumesc!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Maria Ioana Marian la 13 Mai. 2016
Asa este, dar cu conditia ca la data de 01.07.2016 este in CCC, in concediu fara plata pentru crestrea copilului sau primeste stimulent de insertie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Ioana Marian
 User Maria Ioana Marian
a raspuns userului adriana iancu la 12 Mai. 2016
Eu din lege inteleg ca mamicile care sunt deja in CCC pot beneficia si ele de aceasta modificare, adica sa-si schimbe optiunea de a sta 2 ani (daca au ales 1 an) si sa li se calculeze conform noii legi.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului Carmen Filca la 10 Mai. 2016
Daca tatal nu solicita dreptul la concediul propriu de cel putin o luna, el trebuie sa anunte in scris agentia pentru plati si inspectie sociala judeteana, respectiv a municipiului Bucuresti, cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an,2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Carmen Filca
 User Carmen Filca
a raspuns userului adriana iancu la 10 Mai. 2016
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Din cate inteleg, pot beneficia de concediu de odihna inainte de concediul fara plata pana la 2 ani.
Tatal trebuie sa depuna declaratie la primarie in care sa spuna ca nu doreste sa beneficieze de acea luna?

Va multumesc inca o data!

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2016
Legea 66/2016, care intra in vigoare de la data de 01.07.2016.
Articolul III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:
a)pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
c)pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
Prin urmare, dumneavoastra aveti 2 optiuni dupa ce reveniti la serviciu,ori obtineti venituri si solicitati stimulent de insertie,ori concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
In situatia in care tatal indeplineste conditiile de acordare a CCC si nu solicita dreptul care ii revine la concediu, mama nu poate beneficia de acest drept in locul acestuia si indemnizatia va fi platita doar pana la implinirea varstei de 11 luni a copilului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024