ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna neefectuat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

As avea nevoie de lamuriri in ceea ce priveste situatia in care ma gasesc in momentul de fata. Incepand cu luna octombrie a anului 2012 si pana in luna noiembrie a anului 2013 am foat in concediu medical in urma diagnosticarii cu cancer mamar gradul II. In aceasta perioada am facut tratament citostatic, radioterapie, analize si investigatii, etc. Intoarsa la locul de munca de la data de 1 noiembrie 2013, am cerut informatii despre situatia concediului de odihna, pentru a stii daca imi pot lua liber de sarbatori. Domnele de la Resurse Umane l-au anuntat pe seful meu de echipa de situatia zilelor de concediu in luna noiembrie, insa acesta nu m-a informat si pe mine. Se pare ca in perioada in care am fost in concediu medical s-a acumulta un numar de 32 se zile de concediu de odihna la care am dreptul, inca, pentru ca suntem in luna decembrie, nu as putea sa efectuez decat 14 zile. Compania are o politica interna in ceea ce priveste concediile de odihna neefectuate (despre care eu am aflat in mod indirect de la colegi, dat fiind ca decizia s-a luat in perioada in care eu am fost in concediu medical) care spune ca nu se pot reporta mai mult de 5 zile de concediu de odihna dintr-un an pentru cel urmator. Asadar, din cele 32 de zile la care am dreptul, 5 s-ar reporta pentru anul 2014, 14 as putea luna aceasta, urmand ca restul de 13 zile sa se piarda. As dori sa-mi spuneti, va rog, daca exista vreo modalitate prin care sa evit acest lucru, daca ceea ce compania face este corect din punct de vedere legal.

Va multumesc foarte mult,
Elena




Racu Elena
 User  Racu Elena
a intrebat la 10 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Dec. 2013
Sesizati ITM sau mergeti in instanta, nu este legala acesata masura fiind o conditie sub nivelul celei prevazute de lege. Conform Codului muncii republicat, CO neefectuat in decursul unui an calendaristic se reporteaza pentru anul urmator, angajatorul fiind obligat sa se asigure ca salaraitul il va efecuta pana la finalul anului. Ceea ce inseamna ca se poate reporta CO integral mai ales in cazul unor conditii obiective cum este al dvs.

Acel numar de zile este probabil rezultatul CO cuvenite ca urmare a respectarii Directivei CE 88/2003 conform careia durata concediului de odihna nu este influentata de aparitia unui concediu medical. Actul normativ stabileste ca un concediu medical este o situatie independenta de salariat ca urmare a caruia acesta nu isi poate exercita dreptul la perioada de odihna legala.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024