ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna si medical dupa maternitate si inainte de CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


As dori sa imi iau cele 126 de zile de concediu de maternitate (cca 20 prenatal, celelalte postnatal). As vrea sa stiu daca dupa terminarea celor 126 de zile, pot sa imi iau in urmatoarea oridine: concediul de odihna (am strans cca 30 de zile pentru care mi se cuvin), iar apoi sa intru in concediu medical, boala obisnuita (maxim 30 de zile de la medicul de familie, apoi maxim 90 de zile de la medicul curant), si in final sa intru in concediu de crestere copil.
Ma intereseaza daca vreuna din aceste concedii o exclude pe cealalta, in ordinea de mai sus; sau daca angajatorul ar avea dreptul legal de a obiecta/refuza intrarea mea in concediu de odihna sau medical dupa maternitate si inainte de CIC.
Ideea de baza e ca indemnizatia lunara din CIC, in cazul meu, este mai mai mica decat indemnizatia de concediu sau concediu de boala, si as dori sa aman momentul pe cat posibil.


Kinga Boboc-voloscsuk
 User  Kinga Boboc-voloscsuk
a intrebat la 30 Mar. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2015
Nu se poate.
Concediul medical de maternitate(sarcina si lauzie). El se acordă incepand cu săptămana a 30-a de sarcina, pe o perioada de 126 zile calendaristice (ceva mai mult de 4 luni). Dupa aceea puteti solicita acordarea concediului si a indemnizatiei de crestere copil daca ati realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit o perioada de 12 luni in ultimul an anterior datei nasterii copilului.Concediul crestere copil se acorda la finalul celor 126 de zile de concediu sarcina si lauzie. Actul normativ care reglementeaza regimul de acordare a concediului si indemnizatiei lunare este OUG nr. 111/2010.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024