ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de risc maternal-intrebare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, situatia mea este una mai speciala, anul trecut am beneficiat de concediu de risc maternal, de toate cele 120 de zile, dar din pacate la 28 de saptamani am pierdut sarcina. Acum sunt din nou insarcinata, si medicul de la medicina muncii mi-a aprobat din nou, medicul ginecolog mi-a eliberat concediul, dar la servici mi-au spus ca pot accepta concediul doar daca e vizat si de medicul expert. Aici e problema mea, cine este medicul expert caruia ar trebui sa ma adresez? Mi s-a recomndat sa merg la o clinica privata unde se ocupa de expertiza capacitatii de munca, este corect sa ma duc acolo? sau acolo se ocupa doar de pensionari si oameni bolnavi?

Va rog frumos sa ma lamuriti,multumesc
Morar Kristina

Kristina Morar
 User  Kristina Morar
a intrebat la 25 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Kristina Morar la 28 Apr. 2014
Cel mult sa avizeze ca este vorba de o alta sarcina pentru care se acorda, la fel ca in cazul concediului de maternitate. Dvs beneficiati de concediul de risc pentru noua sarcina. In lege nu se regaseste interdictia de acordarea a unui nou concediu pentru a doua sarcina, chiar daca ati primit concediul de risc pentru prima sarcina in acelasi an.

Insa da, medicul de medicina muncii trebuire sa intocmeasca din nou impreuna cu angajatorul raportul de risc din care sa reiasa recomandarea concediului de risc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Kristina Morar
 User Kristina Morar
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Apr. 2014
Da, asa stiam si eu, dar pt ca in ultimele 12 luni am mai beneficiat de acest concediu, toate cele 120 de zile, doamna de la resurse umane mi-a spus cand a incercat sa introduca in sistemul lor nu i-a acceptat pentru ca am depasit acele nr de zile, si de asta e nevoie de avizul medicului expert. Deci sa inteleg ca in acea casuta de pe concediu tot medicul de la medicina muncii trebuie sa isi puna avizul?
Va multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Apr. 2014
Concediul de risc maternal nu trebuie aprobat de medicul expert, el se acorda de medicul de familie, in baza raportului de risc intocmit de angajator impreuna cu medicul de medicina muncii. Probabil ca la acest lucru se refera cand vorbesc de aprobarea medicului expert. Dar in OUG 96/2003 nu apare obligatia vizarii lui de medicul expert, este concediu specific, pentru risc maternal. El se acorda pentru sarcina respectiva.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024