ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de sarcina si lauzie la a doua sarcina


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, intrebarea mea este:acest concediu de sarcina si lauzie se poate lua doar odata la 12 luni? Adica, anul trecut am luat din 25 septembrie toate cele 126 de zile(dupa o sarcina pierduta) deci in concediu de crestere a copilului nu am intrat,. Acum am DPN in 19 dec si nu stiu cand as putea intra in prenatal, tocmai pt ca nu au trecut 12 luni decand mi-am luat ultima data acest concediu.In legi nu am gasit nimic ce sa se refere la situatia mea, nici concediu de risc maternal nu am putut sa imi iau, pt ca in ultimele 12 luni am beneficiat de acele zile, si pur si simplu nu mi-au acceptat, nu conteaza ca am putut dovedi ca e alta sarcina, sistemul de la cnas nu a acceptat concediul cu acel cod mai mult de 120 de zile in 12 luni.
De asta ma ingrijorez ca nu o sa imi accepte nici concediul de sarcina si lauzie (prenatal) pt ca am luat toate cele 126 de zile in ultimele 12 luni.
Imi cer scuze ca m-am intins atat. astept raspuns, multumesc

Kristina Morar
 User  Kristina Morar
a intrebat la 24 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iul. 2014
Concediul de maternitate pentru sarcina si lauzie nu este conditionat de existenta a 12 luni lucrate anterior, ci numai pentur concediul pentru crestere copil exista aceasta obligatie pentru a putea beneificia de el.

Concediul de maternitate este concediu medical si se acorda in baza unui stagiu minim de cotizare la sanatate de o luna in ultimele 12, indemnizatia fiind calculata pe baza veniturilor brute realizate in cele 6 lui anterioare acordarii lui, si care stau la baza platii contributiei de 0,85% pentru concedii si indemnizatii medicale cf. 158/2005.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024