ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de studii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Sunt profesor titular si am facut cerere pentru 1 an de concediu de studii fara plata (1sept 2011-31 aug 2012). Cererea a fost acceptata de catre ISJ si postul rezervat pt aceasta perioada in baza unei adeverinte de student. Din motive subiective am intrerupt studiile si in luna martie 2012 am intentionat sa imi reiau activitatea ceea ce nu a fost posibil deoarece inspectorul de la resurse umane mi-a cerut adeverinta care sa ateste ca am frecventat cursurile acelei facultati. Nu am obtinut acea adeverinta pt ca am intrerupt cursurile inainte de examinare si neavand credite inregistrate la secretariat , nu s-a putut elibera o astfel de adeverinta. Am obtinut in schimb acceptul profesorului de a confirma ca am avut prezenta la curs dar inspectorul mi-a comunicat ca este necesara o adeverinta eliberata de secretariat si nu de un profesor.
Dupa spusele acestui inspector sunt in situatia de a-mi desface contractul de munca daca nu prezint adeverinta pana la 31 august.
Este posibil asa ceva? Este legal ceea ce-mi cer ei?
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Diana Costea
 User  Diana Costea
a intrebat la 22 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Diana Costea la 22 Aug. 2012
Doar daca se constata o vinovatie in urma cercetarii se poate dispune desfacerea disciplinara a contractului de munca. Poate fi trecuta ca absenta nemotivata pentru ca nu aveti dovada urmarii studiilor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Costea
 User Diana Costea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Aug. 2012
Va multumesc pt raspuns.
In cazul in care nu pot prezenta adeverinta ceruta, au dreptul sa-mi desfaca contractul de munca?Daca da, cu ce litera?Se incadreaza la neprezentare la locul de munca?Disciplinar...?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2012
Va pot solicita o dovada a urmarii studiilor pentru care vi s-a aprobat concediul, nu este nimic in neregula cu acest lucru. Cereti o adeverinta de la secretariat care sa ateste ca ati urmat acele cursuri, chiar daca le-ati intrerupt. Angajatorul va avea nevoie la dosarul de personal de o dovada a motivului pentru care ati primit CFP. Altfel se poate interpreta ca motiv "inventat", ca o minciuna, pentru a beneficia de o intrerupere mai lunga de timp.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni violeta Georgescu Radu Anton adriana iancu Gratiela Petrescu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024