ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Din 20.12.2012, stam acasa. In luna ianuarie, patronul ne-a chemat sa semnam o hartie,p entru concediu fara plata, nu era mentionat perioada.Poate sa ne tina in concediu fara plata peste 2 luni de zile? Am avut nevoie de o adeverinta la scoala, pentru copii,si in adeverinta era scris, ca pe luna ianuarie am luat salariul normal. Este corect? Macar sa dea in somaj, daca nu "merge firma",dar nici nu spune nimica, doar ca ne cheama,cand intra ceva de lucru.

Asigurarea la sanatate si restul, cine le plateste? Daca noi suntem in concediu fara plata. In martie voi avea nevoie de o adeverinta,si daca tot asa imi scrie ,ca am luat salariul normal,ce trebuie sa fac?sa merg la ITM? Oricum ei au dreptate,noi am semnat, ce nu trebuia.
Va multumesc si va doresc o zi buna.

Adaugata in: Concedii
Ghiuri Rusu
 User  Ghiuri Rusu
a intrebat la 22 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Feb. 2013
Da este o masura abuziva.In cazurile de reducere de activitate, angajatorul are obligatia sa ia masurile expres stabilite prin codul muncii.Sunteti total dezavantajati urmare acceptarii acestor masuri.Fiecare adeverinta eliberata in numele salariatului trebuie sa fie purtatoare de informatii reale si nu informatii false.Angajatorul poate sa raspunda penal pentru asemenea inscrisuri,Aveti insa posibilitatea sa va angajati prin cumul la alt angajator pe perioada concediului fara plata.
In orice cerere de CFP in mod obligatoriu se trece si perioada pentru care se solicita , nu se pote face a la long.
Incercati sa va lamuriti cand incepe activitatea si eventual va reorientati privind locul de munca.Este pierdere de timp, de venituri de alte dreturi de asigurari, etc

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024