ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o intrebare. M-am angajat de 1 saptamana la un fast food cunoscut, si am semnat un contract pe 3 luni, perioada in care sunt in proba.

Am aflat intre timp ca trebuie sa plec in strainatate pe perioada de vara, din iunie pana la inceputul lunii octombrie. Intrebarea mea este daca pot sa primesc concediu fara plata pe aceasta perioada? 4 luni si 1 saptamana, cam asa..... Sau care ar fi modalitatea prin care as putea sa imi pastrez locul de munca, pentru ca m-am angajat cu greu si as vrea sa vin inapoi din octombrie.

Astept raspuns, multumesc anticipat!

Ardelean Alexandra
 User  Ardelean Alexandra
a intrebat la 27 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2013
Chiar daca va luati concediu fara plata, nu va ajuta cu nimic in privinta pastrarii locului de munca. Un concediu fara plata duce la suspendarea raportului de munca dar contractul va inceta de drept pe parcursul concediului, prin expirarea termenului stabilit in cuprinsul lui.

Art. 49 - Codul muncii
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

O varianta ar fi sa negociati o prelungire cu angajatorul dvs, insa tineti cont ca are dreptul legal sa va refuze. Celalata solutie ar fi sa solicitati direct CFP cu incetarea contactului, de drept. Sau sa incetati contractul de munca inainte de a pleca din tara.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024