ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am fost obligat sa-mi iau 5 zile de concediu fara plata desi n-am vrut. Nu prea este de lucru la firma, dar sunt pastrati la munca cei cu aceeasi calificare ca mine. Ma pot obliga sa-mi mai iau concediu fara plata, desi ar putea prin rotatie sa ne trimita pe rand? Nu vor sa ma trimita in somaj pe motiv ca nu se pleaca asa, ci numai prin demisie. Ce e de facut in sensul acesta? E clar ca vor sa scape de mine dar n-au niciun motiv. Imi caut de lucru in alta parte dar n-am gasit.

Adaugata in: Concedii
Minodora Kantor
 User  Minodora Kantor
a intrebat la 09 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Apr. 2013
Nu, angajatorul nu va poate obliga sa intrati in concediu fara plata. Acest tip de liber se acorda la cererea salariatului, printr-o cerere, iar angajatorul nu poate forta solicitarea lui din simplul motiv ca cel afectat va fi salariatul, pentru ca nu realizeaza venituri si nu i se platesc contributii pe durata concediului respectiv.

Este evident ca angajatorul va forteaza mana sa va dati demisia pentru ca probabil nu au temei legal pentru o concediere care sa va poata permite sa intrati si in somaj.

Faceti o sesizare catre ITM pentru a se efectua un control la sediul angajatorului dvs. Nu este in regula ce se intampla.

Daca angajatorul nu are activitate sau aceasta se reduce pe o anumita perioada de timp, el ar trebui sa recurga ma masura reducerii temporare a activitatii cu plata unei indemnizatii de 75% din salariul de baza. Ar fi astfel in legalitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024