ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca in contractul colectiv de munca scrie ca un angajat are dreptul la 1 an concediu fara plata pentru probleme personale, este corect ca eu sa fiu anuntata prin telefon ca daca vreu sa plec sa-mi dau demisia?
Vreau sa plec la partcular si inainte sa-mi predau cererea de concediu fara plata am fost sincera si am spus unde vreau sa plec. Dupa cate stiu eu, daca ti se refuza concediul fara plata, trebuie sa fie bine motivat refuzul si nu sa te anunte prin telefon. Intre timp mi-am dat demisia, dar cred ca fata de mine s-a facut un abuz..Am dreptate ? Vreau sa aflu cum este legea in legatura cu concediu far plata


Adaugata in: Concedii
Tunde Sipos
 User  Tunde Sipos
a intrebat la 06 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Ca sa puteti pleca in concediul fara plata trebuie mai intai sa primiti aprobarea angajatorului asupra cererii inaintate. Faptul ca ati solicitat acest concediu nu inseamna ca il si primiti cand il cereti. Dvs ati precizat ca vrei sa mergeti la alt angajator, caz in care este indreptatit angajatorul sa va precizeze ca daca doriti sa plecati din firma acest lucru se face prin solicitare de incetare si nu prin CFP. Deoarece un concediu fara plata va duce la blocarea postului in cauza, fiind foarte posibil ca pentru anul respectiv sa nu reuseasca sa va inlocuiasca in timp util. Iar daca reveniti pe post si el a incadrat deja un suplinitor, acesta din urma va trebui sa plece odata cu revenirea dvs ceea ce iarasi nu cred ca este ok pentru angajator.

Concediul fara plata poate fi refuzat, angajatorul nu este obligat sa vi-l acorde pe tot odata. Poate fi un an de CFP rezultat din perioade cumulate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024