ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Poate un manager al unei intreprinderi de stat, cum este C.N.P.ROMANA, sa nu aprobe un concediu fara plata, atata timp cat este prevazut in contractul colectiv de munca si atata timp cat seful locului de munca este de acord, fara sa ceara salariat in locul meu, asa cum prevad regulile interne? Din motive de sanatate si personale doresc sa-mi cer dreptul de 90 zile concediu fara plata si nu mi se aproba! De ce nu, atata timp cat am acest drept prin contract si seful este de acord? Cum pot ataca aceasta decizie, deoarece in cadrul institutiei incep sa se faca restructurari de personal?

Paula Micu
 User  Paula Micu
a intrebat la 25 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Paula Micu
 User Paula Micu
a raspuns userului Ioana Popa la 27 Iul. 2013
Buna seara,va multumesc mult pt.raspunsuri,cunosc faptul ca un concediu fara plata imi afecteaza activitatea profesionala. De concediu medical am tot beneficiat si,am ajuns aproape la limita celor 90 de zile.Conditiile nesanatoase de munca m-au imbolnavit si degeaba spui celor responsabili,motiveaza ca nu sunt bani si nu se poate face nimic ,insa au pretentia sa-ti desfasori activitatea cat mai banos posibil si de calitate.Pai cu ce,cand vezi ca te lovesti de atatea lipsuri si mizerie(morala si practica).Am obosit si fizic si psihic,ei nu constientizeaza riscurile la care ne expun.Putin imi pasa de stagiile de cotizare,este mai presus sanatatea si sa fiu alaturi de fetitele mele ,care au mare nevoie de mine.Financiar nu ma pot plange,nu traiesc din banii postei romane,dar nici la serviciu nu vreau sa renunt,deoarece este un post vanat de alti salariati,dar doresc sa stiu de ce managerul refuza concediile fara plata atata timp cat nu ma platesc.Am mai solicitat si in anii anteriori si nu au fost probleme.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [2] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Iul. 2013
Puteti depune si o sesizare catre ITM daca vi se refuza drepturile cuvenite prin documente interne sau lege.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Posibil sa nu se poata acorda in perioada in care solicitati dvs. Dar daca va confruntati cu probleme de sanatate intrati mai degraba in concediu medical pentru care veti primi indemnizatie medicala si nu in CFP. Cel fara plata va va afecta toate stagiile de cotizare.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Viviana Serni Radu Anton Marius Ion G Stancu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024