ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! As dori si eu raspuns la o intrebare..lucrez din anul 2008 la Posta Romana; in august 2011am nascut si am intrat in concediu pentru cresterea copilului la care am optat doar pentru 1 an de zile, anul acesta 2012 in luna aprilie m-am intors la munca beneficiind de stimulentul de insertie de 500 de lei, iar acum doresc sa intru in concediu fara plata deoarece mama s-a imbolnavit si nu am cu cine lasa copilul. As vrea sa stiu si eu in ce conditi se acorda concediul fara plata si daca mai beneficiez de stimulent? Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Simona Vasile
 User  Simona Vasile
a intrebat la 01 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Sep. 2012
Aveti dreptul la concediu fara plata pentru crestere copil pana la implinirea varstei de 2 ani. Insa in cazul acordarii lui plata stimulentului se va suspenda. Acest beneficiu se acorda daca realizati venituri profesionale supuse impozitului. Or in cazul unui concediu fara plata veniturile se suspenda si deci nu veti primi stimulentul pentru acest interval.

Art. 6 - OUG 111/2010
(1) Dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, cu exceptia copilului cu handicap, persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cresterea copilului si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) au dreptul la concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani.
(2) Cererea pentru acordarea concediului fara plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se depune si se inregistreaza la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de nastere al copilului.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024