ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu fara plata impus


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara ! Vreau sa va intreb daca din punct de vedere legal este corect ca firma angajatoare sa iti impuna sa intri in concediu fara plata? Vreau sa va spun ca odata cu semnarea contractului de munca mi-a fost impus sa semnez si un act aditional prin care intram in concediu fara plata, pe o perioada necunoscuta. In contractul de munca nu se face referire la concediul fara plata. Cum poate acea firma sa te plateasca pentru munca depusa, daca esti in concediu fara plata?
Exista vreo acoperire legala in acest sens?
Si va rog, imi puteti da un sfat ce trebuie sa fac pentru a iesi din aceasta situatie?
Va multumesc !

Claudiu Rizea
 User  Claudiu Rizea
a intrebat la 26 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Nov. 2013
Angajatorul nu poate impune intrarea in concediu fara plata, nu este legala o astfel de masura. Acest tip de liber se acorda numai la cererea salariatului si cu acordul ambelor parti. Nu se poate semna un astfel de act aditional petnru ca nu are niciun fel de temei legal, este nul de drept.

Daca pe aceasta perioada de timp ati lucrat si ati incasat salariu fie prin semnarea unui stat de plata sau intr-un cont bancar, acestea sunt mijloace de proba.

Puteti depune o sesizare la ITM si puteti actiona angajatorul in instanta pentru prejudiciul sau duanele aduse ca urmare a acestei masuri, cat si pentru anularea acelui act aditional.

Recomandare ar fi ca pe viitor sa nu semnati acte aditionale care vi se par in neregula. Nu orice document vi se prezinte spre semnare trebuie sa il semnati, aveti dreptul sa refuzati daca nu vi se pare totul in regula.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024